Protestantse Gemeente Westervoort


Advent is tijd van verwachten – Derde week van Advent

Verwachten bevat het woord wachten. Op weg naar het Kerstfeest moeten we nog even wachten. Nu kun je onderuitgezakt in je stoel ergens op zitten wachten of het misschien komt.
En dan is het er, en je mompelt: “O ja, het is er… maar eens zien wat we nu moeten”.
Maar zo is dit verwachten niet. Dit verwachten van het kind wat geboren zal worden is een gespannen wachten. Je zit op het puntje van de stoel te wachten. En als je het ziet, spring je op van je stoel omdat je beseft: nu is het er!
Een kind dat de wereld zal veranderen. A.H.

3e Advent – 17 december 2017

Jezus wordt ‘van (of: uit) Nazareth’ genoemd.
Omdat zijn ouders Jozef en Maria daar wonen. Maar: Nazareth komt niet voor in het Oude Testament. Jezus ’afkomst ‘klopt’ dus niet! Die herkomst moet zijn gezag bepalen. Daarom moet de geboorte plaats vinden in ‘de stad van David’, in Bethlehem. Maar….hoe zit het dan met die volkstelling, uitgeschreven door Quirinius? Die werd gehouden in het jaar 6 van onze jaartelling! Oei, ‘loog’ Lucas? Welnee, hij nam de vrijheid van de schrijver om een beetje met de tijd te ‘schuiven’. Het Kind is ‘uit’ Nazareth maar moet ‘van’ Bethlehem worden! Wordt vervolgd. A.W.

Kerstconcert “Vivace”Westervoort

Koor“Vivace” Westervoort verzorgt op vrijdagavond 22 december een kerstconcert in de Werenfriedkerk.
Dit zeer muzikale koor zingt onder leiding van dirigent Caspar van der Vinne Kerstkoorwerken en bekende samenzang kerstliederen, aanvang 20.00 uur.
Na afloop collecte bij de uitgang.

Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting 2017-2018

Het nieuwe programma van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting. Wij hopen dat u nieuwsgierig wordt en zich opgeeft voor een of meer bijeenkomsten ........ Hier kunt u het vinden<<<

logo-website

Herfst