Protestantse Gemeente Westervoort

Verlangen: Photoshop van een reisreclame?

Zondag Reminiscere Ps.25:6,22

De zondagen van deze tijd hebben vreemde namen, te mooi om ongebruikt te laten.
Ze maken van oudsher duidelijk om wie het gaat in de 40-dagen die uitlopen op Pasen. Die namen verwijzen naar psalmteksten. Psalmen zijn de liederen die Jezus in zijn hart draagt. Hij weet van G’d die zó dichtbij wil zijn dat hij Hem ‘Vader’ noemt. Onze Vader. Elke dag van ons leven vergt durf. Om erop te vertrouwen dat als ons leven in de soep draait, er helpers zijn. Die éne Helper, die ons op de weg houdt. Maar ook àndere durf: om helper te worden voor iemand die ons nodig heeft. Wordt vervolgd A.W.

Westervoort door de tijd

1933 De wereldwijde economische crisis doet zich overal gelden. Salarissen van overheidspersoneel en ook van onderwijsgevenden worden flink verlaagd. Grote bezuinigingen worden doorgevoerd. In het onderwijs mag per vijftig leerlingen slechts 1 onderwijzer worden aangesteld. Ook in het onderwijs is de werkloosheid schrijnend. Op een vacature eind jaren dertig voor onderwijzer aan de Westervoortse school met de Bijbel solliciteren maar liefst 225 personen. 
1937 Vanaf 1937 begint het schooljaar op de Westervoortse scholen op 1 september waardoor Westervoort in de pas gaat lopen met Arnhem. In de jaren voor 1937 begon het schooljaar steeds op 1 april. De schooltijden blijven hetzelfde: van negen uur tot half twaalf en van half twee tot vier uur. De lange middagpauze is nodig omdat veel kinderen na de ochtendschool een pannetje met warm eten (het “hinkelmenneke”) moeten brengen naar hun vader of broers, die op de steenfabriek werken.

Dit wil je niet missen!!

Voor iedereen die graag eens een avond op het zoldertje wil doorbrengen is er op vrijdag 2 maart de PUB QUIZ
Gaat je kind altijd naar het zoldertje, en wil je het daar ook wel eens zien?
KOM meedoen!
Heb je geen kind dat naar het zoldertje gaat, maar wil je toch komen?
KOM meedoen!
Jong, oud, het maakt niet uit! Deze avond is voor iedereen.
Dus neem je goede humeur mee en zet je hersens op scherp!
Dan zorgen wij voor de rest.

We beginnen om 20.00 uur. Wees op tijd, want vol = vol.

************************** de winter ********************

logo-website

Winter