Protestantse Gemeente Westervoort

24 ste zondag na Pinksteren – Horen en Lezen 32

“Geloof begint bij jou” zegt de reclamecampagne van de Remonstranten. Dat zeggen de bijbelauteurs niet na. Zij bouwen aan het beeld van ‘Onze G’d’ daar begint ‘geloof’. Zij protesteren zo luid mogelijk tegen het verschijnsel van de ‘mensenoffers’. Niet om zich alleen maar af te zetten tegen andere ‘geloven’ en ‘gelovigen’. Zij tekenen hun G’d uit waarmee de omgang totaal ánders kan! Maar welke G’d dan? Is het verhaal van de Grote Vloed niet het ‘bewijs’ dat Hij zelf zijn net begonnen schepping vernietigt omdat de ‘zondige’ mensheid er een troep van heeft gemaakt? Ja, zó lazen en hoorden wij dat verhaal altijd; God heeft er genoeg van. Genoeg van ‘ons’ en daarom: weg met het geschapene. Wordt vervolgd A.W.

Westervoort door de tijd

1898 Aan de Dorpstraat in Westervoort wordt boerderij Middendorp gebouwd op de plaats waar in vroegere eeuwen huis “Het Vergun” heeft gestaan.

De Sint en zijn pieten dit jaar bij u op bezoek?

De Sint brengt dit jaar graag een bezoek aan de regio Westervoort. Dit kan op zaterdag 2 december.
zondag 3 december en dinsdag 5 december.
voor reserveringen kunt u mailen naar: sintwestervoort@gmail.com

meer informatie klik dan hier<<<

Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting 2017-2018

Het nieuwe programma van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting. Wij hopen dat u nieuwsgierig wordt en zich opgeeft voor een of meer bijeenkomsten ........ Hier kunt u het vinden<<<

logo-website

Herfst