Protestantse Gemeente Westervoort


Advent is tijd van verwachten – Tweede week van Advent

Ouders verwachten een kind. In veel gevallen is er eerst nog niet veel te merken, alleen een paar veranderingen aan een vrouwenlichaam. Langzaam nemen de tekenen van het kind toe. De buik wordt groter. Drukke werkzaamheden kosten meer moeite. Maar dan is er plotseling: actie! Het kind beweegt. Soms lijkt het te willen communiceren met buiten. En langzamerhand nemen de verwachtingen van de ouders toe: hoe zou het straks zijn? Wanneer is het er echt? En wat zal dit kind brengen?
Het kind wat wij in de tijd van Advent verwachten brengt verandering voor heel de wereld. Nieuwe hoop voor alle mensen! A.H.

2e Advent – 10 december 2017

Het oude van voor af aan. De kerk vertelt opnieuw wat ‘oud’ is. Dat is allesbehalve ‘ouderwets’. Het feest van de kleine ‘kraal’ aan de ketting van zondagen, Kerst, wordt op vier zondagen voorbereid: Advent. Vier zondagen van ‘in verwachting zijn’. Dat gaat snel! Geen tijd voor het behangetje in de kinderkamer en de bestelling van de meubeltjes. De bijbel doet het ánders.
Elk mens weet uit eigen of andermans ervaring hoe dat zit en hoe het gaat, zo’n zwangerschap. Van groter belang is: Wie er geboren gaat worden. En: hoe hecht dat Kind gebonden is aan al het ‘oude’ en dus bekende. Wordt vervolgd A.W.

Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting 2017-2018

Het nieuwe programma van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting. Wij hopen dat u nieuwsgierig wordt en zich opgeeft voor een of meer bijeenkomsten ........ Hier kunt u het vinden<<<

logo-website

Herfst