Protestantse Gemeente Westervoort

25ste zondag na Pinksteren – Horen en Lezen 33

Door welke kant van de ‘verrekijker’ lezen of horen we de bijbel? Die van de ‘mens’ of van ‘G’d? De bijbelschrijvers beginnen niet bij de mens maar bij G’d. Zij maken G’d groot en tegendraads, barmhartig, lankmoedig (=geduldig) en liefdevol, toornig en onvoorspelbaar. Hij is niet van het ‘beeld’ maar van het Woord. Hij spreekt. Hij komt oneindig mensen tegemoet. Het verhaal van de Grote Vloed, gezien door de kijker van G’d vertelt het buitenspel zetten van ‘de aanbidding van afgoden’. Maar van direct daarna doorgaan mét Noach en de zijnen. Voor wie weer breit onder ons: is deze ‘uitleg’ een eigengereid randje gestekorrel in een doodnormaal lijkend tricotlapje? Zeker, in òns geloof, van kindsbeen af, mag zo langzamerhand best weer eens een steekje ‘anders lezen’ vallen.
Een goede Advent gewenst! Ada Waalboer

Westervoort door de tijd

1900 In de Dorpstraat in Westervoort wordt ter vervanging van de gelijkvloerse overweg een viaduct gebouwd. In het voorjaar van 1945 wordt dit bouwwerk door terugtrekkende Duitse soldaten verwoest. Daarna wordt een nieuw viaduct gebouwd zoals we dat in onze huidige tijd kennen.

3 december is de eerste zondag van Advent

hoe was de kerk de vorige jaren versierd?

wilt u er meer zien, kijk dan hier<<<<

De Sint en zijn pieten dit jaar bij u op bezoek?

De Sint brengt dit jaar graag een bezoek aan de regio Westervoort. Dit kan op zaterdag 2 december.
zondag 3 december en dinsdag 5 december.
voor reserveringen kunt u mailen naar: sintwestervoort@gmail.com

meer informatie klik dan hier<<<

Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting 2017-2018

Het nieuwe programma van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting. Wij hopen dat u nieuwsgierig wordt en zich opgeeft voor een of meer bijeenkomsten ........ Hier kunt u het vinden<<<

logo-website

Herfst