Deel 2 is samengesteld uit de buiten bijbelse -of deutero-canonieke boeken en het Nieuwe Testament. Behorend tot de 3 delige uitgave in de Gouden Reeks van uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep te Amsterdam. Het derde deel bevat alle toelichtingen.

5e na Epifanie, zondag 4 februari

Iemand zei ooit dat het NT het ‘verklarend zakwoordenboekje’ is bij het OT. Jezus navolgen lijkt daardoor heel eenvoudig. Maar de wereld om ons heen, veraf maar ook dichtbij, leert wel anders. Oorlog, dood en verderf. Jezus laat ons zien wat de levenspraktijk is van het Handwoordenboek: het OT. Dat is niet voor niets drie keer zo dik als het NT. Wie te snel denkt te weten hoe die navolging in elkaar steekt, vergeet dat ook Jezus tot drie keer toe in de woestijn is ‘beproefd’. Hij blijft overeind, dankzij dat dikke OT. Nu wij nog. Wordt vervolgd A.W.

logo-website