Joh. 8:12 Als Jezus dan weer tot hen spreekt
zegt hij: ík ben het licht der wereld,
wie mij volgt zal niet wandelen in het duister,
nee, die zal het licht des levens hebben!

6e na Epifanie, zondag 11 februari

In het OT is G’d nog van het geweld. Pas in het NT komt daar liefde bij. Zegt men. Was het maar zo eenduidig. Van deze ‘kwestie’ krijgen vooral profeten de schuld! Die lopen over van oordeel woorden. Leef je niet naar de wet van G’d, dan vergaat het je slecht. Eigen schuld, dikke bult. Maar: profetie is géén voorspelling! Keer toch om van je doodlopende weg, zeggen die profeten. Door het verkeerde te benoemen, straalt de liefde des te meer! Jezus leven lijkt een en al ‘liefde’. Maar als iedereen dat meteen echt had gezien, was Pasen niet meer nodig geweest.
Volgende week begint daarom onze 40-dagen reis naar Pasen. A.W.

logo-website