Hebben ze bestaan of niet, die reuzen? Georg Hill vocht een conflict uit over die kwestie en…liet een ‘reus van gips maken om die ‘toevallig’ op te laten graven!

Zondag Jubilate – Genesis 6:1-4

Kaïn is verder getrokken. De aarde moet worden bewerkt, bewaard. Merkwaardig: die Eva en Adam zijn toch de eersten? Daarna komen toch Abel en Kaïn. Dan zijn ze nu gevieren en later weer gedrieën. Maar G’d blijkt ineens reusachtige zonen te hebben die de meisjes op aarde flinke vrouwen vinden. Daar komen kinderen van. Als het de Libelle of de Margriet was, zou je zeggen dat de Bijbel door een ‘achterdeurtje’ Eva en Adam na de twee zonen van een stelletje dochters heeft voorzien! Maar nee: Genesis is niet het begin van alles, maar van de geschiedenis van G’d en de mensen. De eerste verhalen vertellen van schoonmaak, orde scheppen in wat rommelig is. Wordt vervolgd, A.W.

logo-website