Zondag na Kerst: Pijn in de wereld
Van oudsher wordt op de Eerste Zondag na Kerst soms het verhaal van de Kindermoord in Bethlehem verteld. Een gruwelijk verhaal van een koning die zo angstig wordt als hij hoort dat er in Bethlehem een koningskind is geboren, dat hij alle kinderen beneden de 2 jaar in Bethlehem laat vermoorden. Waarom nou zo’n gruwelijk verhaal in die verder zo mooie tijd, kunnen we zo’n moeilijk verhaal niet beter overslaan?
Ik denk dat het beter is als we af en toe zulke verhalen lezen. Om ons er aan te herinneren dat niet alles zo vrolijk is in de wereld toen en in de wereld van vandaag. ‘Bedenk, dat je nog wel wat moet doen in die wereld waarin je leeft’, dat wil zo’n verhaal ons zeggen.
Ga niet helemaal onder in de lichtjes en gezelligheid maar houd je ogen open. Die waarschuwing is zeker op z’n plaats. A.H.

logo-website