Prachtig kindernevendienstgeknutsel- bron onbekend

Tweede zondag na Epifanie
Zijn dromen altijd bedrog? In de bijbel niet. Maar of die broers gelijk hebben met hún ‘droomuitleg’ van Jozefs dromen, daar moeten we nog heel wat hoofdstukken op wachten. Vader Jacob stuurt Jozef naar de broers. ‘Ga eens kijken hoe ze het maken’, zegt Jacob. De broers zien dat pedante mannetje aankomen: hij heeft zelfs dat hemd aan! Komt hij vertellen wat ze wel en niet moeten doen? Ze zullen ‘m eens een kopje kleiner maken. Ze vermoorden hem net nog niet, maar stoppen hem in een leegstaande waterput. Jozef zit er 3 dagen in. Altijd een belangrijk getal in de bijbel. ‘Gasten en vis, blijven drie dagen fris’, zegt het spreekwoord. Daarna komt er echt iets bedorvens om de hoek kijken. Wordt vervolgd. A.W.

Volg hier online de dienst

van 24 januari