Jacob ziet het hemd van Jozef -Friedrich Wilhelm Schadow
(1789-1832)

Derde zondag na Epifanie
Net op tijd komen er kooplieden langs. Op kamelen. Wat hebben ze bij zich? Wierook, balsem en mirre. In het verhaal van Jezus zat dat allemaal ook in de ransels van de kamelen van de drie magiërs. Nou ja, in plaats van balsem brachten de magiërs goud mee, maar…daar heb je geen steek aan als je uit een put gehaald wordt! Op al die builen, blutsen en schrammen kom je verder met balsem, nietwaar? De broers verroeren geen vin, kijken toe. Het ene stel kooplieden verkoopt Jozef aan het volgende stel en die nemen hem mee. Naar….Egypte! En de broers? Die moeten naar huis. Waar is Jozef gebleven? Opgegeten door een wild dier, kijk maar hier is zijn bebloede hemd! Vader Jacob scheurt zijn kleren. Hij rouwt.
Wordt vervolgd A.W.

Volg hier online de dienst

van 24 januari