Jean-Jacques St. Louis, Haïti 1995 -Zendingskalender

Vijfde zondag na Epifanie
Om nog zo’n tegenstelling te noemen: tegenover het verleden met de onderdrukking in het verfoeilijke Egypte, staat de belofte van de toekomst, het van goud en edelstenen blinkende Jeruzalem: de nieuwe hemel en de nieuwe aarde zullen ooit op aarde neerdalen! Tussen toen en toekomst zit altijd het ‘hier en nu’. De mensen van nu, wij, denken terug aan die verhalen van ‘toen’ alsof we er zélf bij zijn geweest. Zij, wij, dromen van toekomst alsof we er zelf bij zullen zijn. En ondertussen? Leven we het leven van alle dag met al het moois en het lelijks dat daar bij hoort. Al is het verleden vol geweest van ‘lelijks’, wij leven van de hoop. Hoop dat al het lelijks zal worden weggepoetst en dat het moois dan overblijft! Wordt vervolgd A.W.

Volg hier online de dienst

van 24 januari