Vriendschap van aangezicht tot aangezicht Tony Nwachukwu Zuid-Afrika november 2011-Zendingskalender

Zesde zondag na Epifanie
Die bijbel van ons staat vol van verleden—heden- en toekomstmuziek. Het leven kan niet zó zwaar zijn, en vol van wreedheid, of ergens kiert er licht door de diepe duisternis. Dat kerstkind van 25 december is inmiddels uitgegroeid tot een voorbeeldmens van formaat. G’d laat zijn geschiedenis met mensen in een sneltreinvaart groeien. Alsof duizend jaar slechts één dag van gisteren is! (Ps 90) Ons mensenleven telt Hij in 70 of 80 jaar. Dat was in de tijd dat Ps. 90 ontstond ook al erg oud. De tekst verbergt niet dat er in al die jaren ook veel moeiten en verdriet zijn geweest. Maar Jezus vertelt ons nu al weken dat G’d met ons bevriend wil blijven, tegen alle klippen op! Wordt vervolgd, A.W.

logo-website