Zwaarden worden ploegscharen- VN gebouw te New York. Evgeniy Vuchetich (1908-1974) Geschenk van de Sovjet Unie aan de VN. 1958

Aswoensdag 
Vandaag begint de 40-dagentijd. De tijd van bezinning. De droom van G’d begon op Epifanie, 12 dagen na Kerst, op 6 januari j.l. Zonder dat wij onze handjes laten wapperen zal het er niet van kunnen komen. Hier een snuifje recht, daar een lepeltje liefde en/of vrede, hier een paar ton CO2 minder en daar wat wapentuig omsmeden tot ploegscharen. (Jes.2:4) Maar zo gaat het er in de wereld dichtbij en veraf nog lang niet aan toe. Doen we, kúnnen we, dan niets? Dat is wat de verhalen van de komende tijd gaan vertellen: we zijn lang niet zo machteloos als we denken. Maak de wereld een stukje beter, om te beginnen in eigen kleine kring. Véle handen maken dan licht werk! Wordt vervolgd A.W.

logo-website