– Jozef verklaart de dromen van de schenker en de bakker Noordnederlandse school (Jan Mostaert of Jacob Jansz. van Haarlem) – ong. 1500

eerste zondag van de 40 dagen – Invocabit
Die eerste Jozef begreep dat ook. In zijn gevangenis ontmoet hij de opperschenker en de opperbakker. Ze dromen onbegrijpelijke dromen. Jozef legt uit: de een zal weer aan het werk kunnen, de ander verliest zijn hoofd. Waarom? De schenker zal zijn vak heel nauwgezet weer op zich nemen, de bakker heeft zijn taak verzaakt: hij liet Farao’s brood uit de mand op zijn hoofd oppeuzelen! En Jozef? Die ‘regeert’ inmiddels de hele gevangenis. Tot hij de twee dromen van Farao moet komen uitleggen. Dus: hij wordt weer uit zijn put getrokken. ‘Vette’ en ‘magere’ jaren zullen er komen. Jozef wordt de man van ‘veel handen, licht werk’. Wordt vervolgd A.W.

logo-website