Het ‘passion-kruis’ voor de Amsterdam-Arena

vierde zondag van de 40 dagen – Laetare
Laetare: ‘verheug u’! Doe een beetje wit van Pasen bij het paars van de 40-dagentijd en het kerkelijke paars wordt ‘roze’: teken van hoop. De hoopvolle toekomst komt er aan, hoe zwart het hier en nu voor velen ook is. Je moet als kerk wel dúrven! Hebben we daarvoor die buitenkerkelijke stemmen als b.v. de musical over de mantel van Jozef of The Passion over Jezus eigenlijk wel nodig? Het mág en kán allemaal, natuurlijk. Maar wordt onze eigen fantasie daardoor niet te veel ingeperkt? Staat dat eigenlijk wel zo in het bijbelverhaal, die Jozef als arrogant mannetje? Stel met fantasie al die vragen en … we maken een spannender avontuur mee dat langer duurt dan de musical en The Passion samen.
Wordt vervolgd. A.W.

logo-website