Farao geeft Jozef zijn ring – Giovanni Battista Tiepolo 1696-1770

vijfde zondag van de 40 dagen: Judica
Gaat geloven om de waarheid of om ware verhalen? Het gáát over geen van tweeën. Geloven is léven. Als mens in de mensenwereld. En dat gaat lang niet altijd over rozen. Rozen hebben doorns en die haalt niemand er voor ons af, hoeveel we ook ‘geloven’. Geloven is een raar woord. Menig mens gelooft dat hij/zij érgens IN moet geloven. Daar geloof ik nou niks van of toch: geloof in het léven en nergens anders ’in’. Zo vertelt de bijbel dat. En in die bijbel proberen de verhalen te laten zien hoe het kán. Jozef b.v. is wel op Farao na de belangrijkste ambtenaar in Egypte, maar hij redt de Egyptenaren en de volkeren rondom echt niet in z’n eentje van de honger! Wat zijn broers betreft: dat blijft 1 tegen 10! Wordt vervolgd. A.W

logo-website