Tranen bij de ontmoeting van Jacob en Jozef Karin Kraus- Zendingskalender 1989

zesde zondag van de 40-dagen: Palmzondag
Voor de onderkoning van Egypte, Jozef, wordt diep gebogen, voor Jezus op zijn ezel vandaag ook. Jozef lééft terwijl zijn oudere broers hem aan vader Jacob als dood hebben ‘afgemeld’. Jezus verklaart gelijkenissen, Jozef dromen. Dat blijft gevaarlijk: zijn gelijkenissen ‘waar’, komen die dromen uit of niet? Jozef droomt met open ogen. Als hij in de ’magere jaren’ voor voldoende voedsel zorgt, zullen zijn broers moeten komen smeken om eten. Wie weet zal hij dan zijn oude vader èn jongste broertje terugzien.. Maar de mooiste uitleg is dat Jozef dan ook vrede kan stichten tussen hem en zijn tien ‘jaloerse’ broers. Eeuwen later zal Jezus uitleggen dat ‘vergeven’ tussen mensen nooit makkelijk wordt, maar wel kan, n.l. als dader en slachtoffer allebei van verzoening dromen! Wordt vervolgd. A.W.

logo-website