Achter het gescheurde voorhangsel in de Tempel wordt de Ark zichtbaar. Uit: Mortier bijbel.

Goede Vrijdag
Kort na die maaltijd met zijn leerlingen wordt Jezus gevangen genomen. Amos Oz vertelt in zijn roman ´Judas´ dat die zeer geliefde leerling niet kán geloven dat het afgelopen is. G´d gaat zijn grote vriend toch absoluut redden, dat kán toch niet anders? Judas wil dat bewijs zelf leveren. Daarom levert hij Jezus, vol verwachting, uit. Arme Judas: G’d is helemaal geen tovenaar. Jezus sterft aan het Romeinse kruis. Is G’d er écht niet bij? Wij moeten goéd lezen: als Jezus sterft, scheurt het gordijn in de Tempel. Zoek een plaatje op het internet: achter dat gescheurde gordijn wordt dan vaak ‘het kruis’ zichtbaar. Geloof maar van niet! Voor iedereen te kijk ligt daar de Ark met daarin G’ds Verbond. Dichterbij kan G’d niet zijn. Wordt vervolgd. A.W.

logo-website