Beeldmerk van Trefcentrum de Nieuwbeek te Aalst

tweede Paasdag
De herinneringen aan wie overleden zijn naderen ons van achteren. Zoals Jezus deed in de tuin, aan Maria. Dat gedenken is als twee handen in de rug die komen van G’d om ons overeind te houden als rouwen veel te zwaar wordt. Zelfs als we razend zijn over de ingetreden dood, zelfs als we G’d uit zijn hemel vloeken. G’ds handen blijven steunen, licht, doorzichtig, maar oersterk, want dat is Pasen. Zo heeft Jezus de grote onderwijzing, de Tora, uitgelegd, geïnterpreteerd. Laat je niks wijsmaken, geloof tegen alle klippen op in Leven! Niet dóód zul je zijn terwijl je leeft, en ook niet al ben je gestorven. En als het léven écht te zwaar geworden is? Dan nog schrijft G’d je naam in de palm van zijn hand. Wordt vervolgd, A.W.

Volg hier online de dienst

van 24 januari