Gaudenzio Ferrari 1471-1546: Musicerende Engelen

Hemelvaartdag
Het kan geen kwaad om eens na te denken over hoe wij bidden. Is bidden alleen ‘praten met G’d’? Zo maar, voor de vuist weg, zoals de landman lijkt te doen. Dát doet de landman n.l. niet. Hij spreekt een dánkgebed uit! Hij vertrouwt er op dat G’d er elke dag is en dat hijzelf er daarom ook weer elke dag mag zijn om te doen waar hij goed in is: landbouwen! Daarom dankt hij G’d. Misschien heeft hij daarna vast wel eens gezegd: “Heer onze G’d, het heeft nu wel genoeg geregend. Kan het niet eens droog worden?” of omgekeerd: “Het is nu zo lang droog, mag er niet een beetje regen komen?”. Met G’d gepraat dus over zijn landbouwzorgen. Dat tast de vrolijkheid in de hemel echt niet aan, zeker niet na de lofprijzing! Wordt vervolgd. A.W.

logo-website