Wat de talenten hebben opgeleverd? -bron onbekend

7e zondag na Pinksteren
Bij Matteüs hebben twee van de drie dienaren hun cadeau verdubbeld, de derde heeft het cadeau-papier er niet eens afgehaald. Lucas vertelt het anders. Twee knechten hebben het geldbedrag aangenomen, er mee gehandeld en winst gemaakt! De derde is bang. Hij stopt het weg en past er op. Hoe zou het verhaal geklonken hebben als de eerste twee géén winst maar verlies hadden gemaakt? Dát vertelt Lucas dus niet. Hij roept: ‘Niet bang zijn’! De man die de bedragen aan de knechten geeft, wil dat ze ermee gaan avonturen, vooral delen, dat geeft ‘winst’. De derde knecht mag best bang blijven, maar dan had hij het geld naar de bank moeten brengen. Hij had er in elk geval nog rente bij gekregen! Met andere woorden: bij een dilemma angstig blijven, verlamt de toekomst. Wordt vervolgd. A.W.

logo-website