onschuldige lammetjes

Boris Boef

13e zondag na Pinksteren
Die liefde van God is er. Zomaar, gratis en voor niets. Hoe weet je dat? Waar vind je die?
Tegenwoordig zegt men: die vind je daar waar je een ander mens ontmoet. Dan moet die ander wel aardig zijn, lief misschien ook wel. Want een avondje krant lezen of Tv-kijken leert dat je mensen kunt tegenkomen die in onze ogen allesbehalve de liefde van God uitstralen. Wat de liefde van God, ook voor mensen die in onze ogen dat niet ‘verdienen’, wel (en/of niet) betekent, moet je echt léren. Van andere mensen, o.a. uit de bijbelverhalen. Zijn die nou echt zo duidelijk over schurken en onschuldige lammetjes? Was het maar waar. Predikanten hoeven er niet mee te koop te lopen maar…zij kunnen als het goed is ‘achter’ die moeilijke taal kijken en de verhalen uitleggen. B.v. waarom niet élke leugen bedrog is.
Wordt vervolgd A.W,

logo-website