Dienst in de Basiliek te Veenendaal

15e zondag na Pinksteren
Tot nu toe lijkt niks te helpen om leeglopende kerken weer te vullen. In een tot theater omgebouwde loods op een industrieterrein biedt een kerk van een evangelische gemeente plaats aan 1420 mensen. De zaal is altijd volledig bezet. Iedereen is welkom, al vanaf de ‘parkeerhulp’ tot bij de koffie vóór de dienst. Het gaat allemaal om de beléving. De voorganger zegt in een interview: ’Er is een God die van je houdt’ en daarom juicht iedereen met het hele lijf voor ‘Jezus die boven àlles gaat’. De aankleding is die van een theatervoorstelling. En de muziek? Gestoken in het moderne jasje dat beter bij de moderne tijd past: percussie, gitaren etc.. De woordvoerder zegt: ‘we lijken wel ‘happy clappy’ maar zijn eigenlijk heel orthodox’. Wordt vervolgd A.W.

logo-website