Mat. 3: 10 – ‘Elke boom die geen goede vruchten draagt wordt omgehakt en in het vuur geworpen’.

Zondag 8 december  2e Advent
Advent betekent ‘verwachting’. Na Pasen en Pinksteren is er vanuit wat we dan maar ‘hemel’ noemen, heel wat van ons verwacht. Gaat het gebeuren? Gaan mensen bouwen aan die samenleving naar G’ds hart, door Jezus  ‘Koninkrijk van G’d’ genoemd. We kijken achterom: er waren wel véél weken om van alles in beweging te zetten. Maar na Pasen en Pinksteren is van alles weer niet gelukt. De media, ook sociaal, de kranten, ze hebben bol gestaan van oorlogen, geweld, conflicten, politieke en maatschappelijke onrust. Wij zijn weer teleurgesteld. De ’hemel’ niet, die kent ons beter dan dat wij ons zelf kennen. Van daaruit  worden de verhalen opnieuw in stelling  gebracht: het kán écht! Let maar op! Wordt vervolgd A.W.

logo-website