Mat. 2:1-13: Matteo di Giovanni(1430-1495) de kindermoord van Bethlehem

Zondag 5 januari – Epifanie
Mattheus vertelt van 3 magiërs die op reis  zijn vanuit het Oosten naar het Westen.  Ze hebben iets gehoord over een nieuw geboren koning. Ze volgen ‘hemels vuurwerk’, de Ster. Koning Herodes vraagt hen om raad: ‘Vind hem dan kan ik er ook heen om te aanbidden!’ De drie brengen de nieuwe koning hun geschenken Maar terug naar Herodes gaan ze niet. Ze dromen over een doodsbange Herodes die weinig goeds in de zin heeft.  Die droomengel zegt zelfs tegen Jozef: ‘Hup…opstaan. Neem Maria en Jezus mee, en vlucht naar Egypte!’. En Herodes? Die wordt zó razend dat hij in Bethlehem alle jongetjes, jonger dan twee jaar, laat doden. Nee, écht ‘romantisch’ zijn de kerst verhalen niet.
Wordt vervolgd, A.W.

logo-website