12 januari

Mat. 3:13-17 – Johannes doopt Jezus

Zondag 12 januari – 1e na Epifanie
In de Bijbel kan niks en tegelijk alles. Een mens zou dat toch willen weten: hoe gaat dat nou verder met het jongetje? Huilt het of lacht het veel? Drinkt het goed?  Heeft hij het warm genoeg op de vlucht naar Egypte? Zijn de cadeaus van de magiërs voorlopig achter gebleven op hun logeeradres in Bethlehem? Hoe zijn ze gevlucht, met een kamelentaxi? En hoe kwamen ze nou ook weer terug naar hun eigen land. Ik voel u denken: ‘Hé houd eens op. Is dat allemaal geen blasfemie, godslastering?’ De bijbel doet niet moeilijk: allemaal onbelangrijk. Die laat Jezus in één week volwassen worden. Vandaag komen we hem, 30 jaar oud, tegen in de Jordaan. Daar wordt hij door Johannes de Doper gedoopt. Wordt vervolgd A.W.

logo-website