Mat. 4:12- 22-Johannes gevangen genomen – 1547 – muurschildering in klooster Voronet – Roemenië

Zondag 26 januari – 3e na Epifanie
We kunnen  er een vermoeden van hebben dat Jezus een ‘Man van Naam’ zal worden’, zeker als Matteus hem vandaag voor het eerst laat zeggen: ‘bekeert u; want genaderd is het Koninkrijk der hemelen!’ Wie deze uitspraak begrijpt, mag het zeggen. Dat ‘Koninkrijk der hemelen’ zijn andere woorden voor wat op de 2e zondag van Advent nog het ‘Koninkrijk van G’d’ werd genoemd: de samenleving van mensen naar G’ds hart waarin iedereen, jong of oud, arm of rijk, vrouw of man, wit of gekleurd of welke tegenstelling er maar bedacht kan worden, tot z’n recht komt. Maar hoe dat dan moet, zo’n samenleving? We zullen moeten ‘leren’ want zo’n samenleving valt niet pats-boem uit de lucht. Wordt vervolgd, A.W.

logo-website