Mat. 5:33-48 – “Ik zeg u hebt uw vijanden lief en bidt voor wie u vervolgen!’ cartoon van Walter Dijkshoorn

Zondag 23 februari – Quinquagesima
Overal is te horen dat het oude testament nu maar eens vergeten moet worden. Want dat deugt toch niet met G’d die een en al gewelddadigheid is, overal vallen doden bij bosjes, te beginnen met de Zondvloed. Wat moet een mens vandaag de dag met een beeld van zo’n G’d? Nee, geef ons maar liever het nieuwe testament. Daarin spreekt Jezus tenminste van liefde, vrede en genade. Maar wie goed luistert, ook vandaag, treft Matteus die Jezus in gesprek laat zijn met ‘de schare’. Hij legt uit dat een mens op moet passen: geen dure eden zweren die niet te houden zijn. Laat ‘ja’ ja zijn en ’néé’ nee.  Het gaat niet om: ‘gelóóf me nou maar’ maar om betrouwbaarheid.. Wordt vervolgd A.W.

logo-website