Joh. 10:12-16-‘Ook andere schapen heb ik die niet van deze hof zijn: ook die moet ik leiden, ze zullen horen naar mijn stem, en het zal worden: één kudde, één herder;’

Zondag 26 april  Misericordia Domini
Twee weken alweer na Pasen. ‘Hij wiens kracht in onze zwakheid woont, beschaamt de ogen van de sterken’ zingt Gezang 1001 in ons Liedboek. Tja, dat is wel een zinnetje om stevig over na te denken. Onze zwakheid? Ogen van de sterken? Wie zijn dat, wie zijn wij? De kerkelijke kalender van zondagen beseft dat maar al te goed: de vreugde van Pasen verdampt waar een mens bij staat, opgeslokt als we meteen worden door het dagelijkse leven. Niet voor niets regent het ideeën over nieuwe manieren van geloofsbeleving of spiritualiteit. Wat kun je vandaag de dag nog doen om G’d, Jezus, te zoeken en/of te vinden? Een van de antwoorden is: ’inspiratie’ opdoen. Maar daarna doemt de vraag op: hoe dan en waarmee?  Wordt vervolgd, A.W.

logo-website