Joh. 16: 16-23a-‘Op die dag zult ge mij niets meer hoeven vragen; amen, amen, zeg ik: wat u de Vader ook bidt, in mijn naam, hij zal het u geven!’
Mozes volhardt in gebed- bron onbekend

Zondag 3 mei – Jubilate
Eerlijk is eerlijk, alleen wie nog héél regelmatig naar de kerk gaat en daar herkenbare vormen van ‘liturgie’ aantreft, zal daar iets meemaken dat een antwoord geeft op dat ‘hoe en waarmee’ van geloofsbeleving. De kerk stuurt vandaag de dag kwistig glossy’s rond. Recent stond in een daarvan een stukje over nieuwe rouwrituelen.  Op de bijbehorende foto staan mensen – het leven van gemis pijnlijk getekend in hun gezicht – rondom een zevenarmige kandelaar met daarin drie reeds aangestoken kaarsen. Dat lijkt een prachtig ritueel maar…..heeft er ooit iemand verteld dat de zevenarmige kandelaar een Joodse menora is waarin nooit kaarsen worden gezet en ook niet branden ter herinnering aan de laatste, nooit meer herbouwde,  Tempel die in het jaar 70 na Christus is verwoest?  Wordt vervolgd, A.W.                          

logo-website