G’d…onvindbaar? Dood? Begin opnieuw met zoeken! Mat. 7:7-8-‘Vraagt en er zal u gegeven worden; zoekt en ge zult vinden; klopt en er zal voor u worden opengedaan;’

Maandag 1 juni – 2e Pinksterdag
Nog één zondag hierna, dan breekt voor het kerkelijk jaar de zogenaamde ‘feestloze tijd’ weer aan. Al die verhalen van de laatste tijd, wie kent ze niet. Tja, veel minder mensen dan ‘vroeger’. Waarom de animo voor geloof, kerk, liturgie, kerkmuziek etc. zo slinkt is moeilijk te zeggen. De ene theorie buitelt over de andere: ‘de kerk is niet meer van deze tijd’. Eind 19e eeuw zei de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche ooit: ‘G’d is dood’. Dat was niet zoals velen dachten zijn ‘goednieuws boodschap’. Hij maakte zich ongerust. ‘G’d’ werd meer en meer verdrongen door o.a. heilig geloof in wetenschap, technologie en andere geloofs-systemen. In onze tijd zijn er bedreigingen voor de aarde en de wereldvrede in overvloed. En G’d? Wordt vervolgd, A.W.