2 augustus

Voor de ogen van Farao verandert Mozes zijn staf in een Slang – James Tissot 1936-1902

Zondag 2 augustus – 9e na Pinksteren

De derde weigering vormt het middelpunt van vijf. De Eeuwige wijst op de herdersstaf . ‘Gooi ‘m neer, Mozes’! De staf wordt een slang. Waar twijfelt Mozes aan? Aan zichzelf? Aan G’d? Dat mag altijd. De slang is de verleiding om niet naar de roeping te luisteren! Mozes wordt bang en deinst terug. Maar G’d zegt: ‘Grijp ‘m bij zijn staart’. Mozes begint G’d te vertrouwen. Hij doet het. De gevaarlijke slang wordt weer zijn staf. Twijfelen aan het volk? Dat mag niet. De Eeuwige vraagt Mozes om zijn hand in zijn kleed te steken! Die blijkt melaats. Zo moet het zijn met de macht van een (Joods) leider: ’een leider hoeft geen geloof te hebben in zichzelf, maar hij moet wel geloof hebben in het volk dat hij leidt’( zegt Rabbijn Sacks). Wordt vervolgd. A.W.

Online dienst van

20 juni 10:00 uur