De kerk van Werenfried, een plek voor viering, ontmoeting èn ontspanning

 

In het voorjaar van 2016 is er een bijeenkomst gehouden over het toekomstig gebruik van de Werenfriedkerk, wat onlangs geleid heeft tot de aanzet van een vriendenstichting.
Die stichting i.o. gaat – vooral muzikale – evenementen organiseren in de kerk en bij een positief saldo bijdragen leveren aan de reservering voor het groot onderhoud van dit Westervoortse en rijksmonument.

 

Op dit moment is een jaarprogramma in voorbereiding van ca. vijf concerten of optredens in het seizoen 2017-2018. 

Op vrijdagavond 16 juni was het dan zover. Het eerste concert in een hopelijk lange reeks van “Werenfriedconcerten” vond plaats in een (bijna) volle kerk. Het Popkoor Repeat, bestaande uit vijftig zangers en zangeressen uit de Liemers verzorgde onder de bezielende leiding van zijn dirigente Juliette Dumoré een swingende avond met popsongs, solo- en a capellamuziek. Na afloop waren er waarderende woorden te horen over de professionele kwaliteit van het concert. Ook gaven al enkele tientallen mensen zich op als “Vriend van Werenfried” ad €25 per jaar. Zij krijgen een flinke korting bij de komende concerten in het seizoen 2017-2018.

Voor de herfst t/m voorjaar van 2018 zijn optredens in voorbereiding van Bel Canto, een muzikaal kwartet, een samenwerking tussen OBK en een zesstemmig koor, een meezingproject “mantrazingen” en een vrouwenkoor. Maar er is meer. Er is al een lijst van individuen en groepen, die zich spontaan aangemeld hebben. De initiatiefgroep wil de “voorraad” ook graag aanvullen met dichters en/of schrijvers voor een literaire middag of avond. Suggesties zijn altijd welkom.

Mail naar frieda van Geest

logo-website