De kerk van Werenfried, een plek voor viering,
ontmoeting èn ontspanning

Wilt u vriend worden van de Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk,
dat kunt u hier<<<<

Wilt u kaarten reserveren voor een concert,
dat kunt u hier<<<<

Concerten van de Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk

In het afgelopen jaar heeft de Vriendenstichting, in het eerste jaar van haar oprichting,
3 succesvolle concerten georganiseerd in de Werenfriedkerk.
Ons eerste concert was op vrijdagavond 16 juni 2017, waar Popkoor Repeat uit Duiven optrad. Dit was een schot in de roos, want het koor nam de bezoekers mee in hun enthousiasme, waardoor er een geweldige sfeer ontstond.
In het tweede concert op zondagmiddag 19 november was OBK onze gast. Dit harmonieorkest uit Westervoort trekt altijd veel bezoekers en ook nu in onze kerk was het vol en heerste er een gezellige sfeer.
Het derde concert op zondagmiddag 17 december stond in het teken van de winter- en kersttijd en 6 dames, Notice Vocaal, zongen prachtige (kerst) liederen passend bij de maand december en werden ondersteund door een combo. Traditioneel werd er in de pauze glühwein en chocomel geschonken! Wederom een groot succes!

Maar een nieuw jaar is aangebroken en de Vriendenstichting is alweer druk om nog eens vier concerten te organiseren in

Het jaar 2018

Het eerste concert zal plaatsvinden op
vrijdagavond 23 maart a.s. Aanvang 20.00 uur!

De lente is aangebroken en daarom is er een geheel nieuw concept bedacht en nog nooit vertoond in Westervoort; een Prom concert, waar iedereen kan meezingen! Er zullen diverse artiesten optreden en ik kan u nu al verzekeren dat het een geweldige avond wordt! Het is afgeleid van de beroemde Promconcerten in Engeland, dus u kunt zich voorstellen waar dat toe kan leiden!

Graag nodigen wij u hiervoor uit. De toegangsprijs is € 7,50, inclusief koffie of thee, en in de voorverkoop € 6,=. U kunt op deze avond ook vriend worden. Dan zijn de kaartjes € 5,=, ook voor gezinsleden, en u krijgt een gezellige middag aangeboden. U steunt daarmee ook de Vriendenstichting, waardoor wij ook de uitvoerende musici een passende vergoeding kunnen geven. Maar wij hebben sinds kort ook een website: werenfriedkerk.nl, waar u ook kaartjes kunt reserveren. En u weet het, u steunt een goed doel want de opbrengsten gaan naar het onderhoud van het kerkgebouw!
We zien uit naar uw komst op 23 maart, maar wees er vroeg bij, want op = op!
Frieda van Geest (Voor informatie 06-42525243)

Het jaar 2017

U komt toch ook op 19 november?
u het behoud van onze kerk ook zo belangrijk vindt en hieraan graag een steentje wil bijdragen, kom dan op zondagmiddag 19 november a.s. naar een mooi concert luisteren. De Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk organiseert dit concert, waar het OBKoperensemble optreedt.
Aanvang 15.00 uur! Inloop vanaf 14.30 uur. Entree is € 7,50 inclusief een consumptie. Ook is er gelegenheid om u in te schrijven als donateur van de Stichting voor minimaal € 25,- per jaar, waarmee u korting krijgt op uw entreekaartje. Fanfare OBK en Westervoorts’ oudste vereniging is een fanfareorkest bestaande uit zo’n 40 muzikanten. Uit deze mooie fanfare is sinds een jaar ook een koperensemble gevormd, het OBKoperensemble. Een groep van zo’n 6 tot 9 jonge enthousiaste muzikanten die in verschillende samenstelling bij diverse gelegenheden optreedt en nu dus in uw eigen kerk!  Het wordt een gezellige zondagmiddag, waar u van harte welkom bent! Frieda van Geest

In het voorjaar van 2016 is er een bijeenkomst gehouden over het toekomstig gebruik van de Werenfriedkerk, wat onlangs geleid heeft tot de aanzet van een vriendenstichting.
Die stichting i.o. gaat – vooral muzikale – evenementen organiseren in de kerk en bij een positief saldo bijdragen leveren aan de reservering voor het groot onderhoud van dit Westervoortse en rijksmonument.

 

Op dit moment is een jaarprogramma in voorbereiding van ca. vijf concerten of optredens in het seizoen 2017-2018. 

Op vrijdagavond 16 juni was het dan zover. Het eerste concert in een hopelijk lange reeks van “Werenfriedconcerten” vond plaats in een (bijna) volle kerk. Het Popkoor Repeat, bestaande uit vijftig zangers en zangeressen uit de Liemers verzorgde onder de bezielende leiding van zijn dirigente Juliette Dumoré een swingende avond met popsongs, solo- en a capellamuziek. Na afloop waren er waarderende woorden te horen over de professionele kwaliteit van het concert. Ook gaven al enkele tientallen mensen zich op als “Vriend van Werenfried” ad €25 per jaar. Zij krijgen een flinke korting bij de komende concerten in het seizoen 2017-2018.

Voor de herfst t/m voorjaar van 2018 zijn optredens in voorbereiding van Bel Canto, een muzikaal kwartet, een samenwerking tussen OBK en een zesstemmig koor, een meezingproject “mantrazingen” en een vrouwenkoor. Maar er is meer. Er is al een lijst van individuen en groepen, die zich spontaan aangemeld hebben. De initiatiefgroep wil de “voorraad” ook graag aanvullen met dichters en/of schrijvers voor een literaire middag of avond. Suggesties zijn altijd welkom.

Mail naar frieda van Geest

logo-website