Jeugd en jongeren

Het zoldertje

‘t Zoldertje is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten organiseren voor elkaar en door elkaar. Op een ontspannen manier kun je hier met elkaar een praatje maken en actief meedoen met de verschillende activiteiten. De activiteiten die worden georganiseerd zijn behoorlijk uiteenlopend. Zo kunnen we bijvoorbeeld met elkaar gaan koken, ouderen een leuke dag bezorgen of lekker een potje bowlen. Kortom reden genoeg om eens een kijkje te komen nemen op ’t Zoldertje. Om de week op vrijdag is iedereen vanaf 12 jaar welkom op de zolder van het Paalmanhuis. Vooraf wordt er een uitnodiging verstuurd via Facebook of de mail.
Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mailtje en je ontvangt elke keer een uitnodiging!

Wat is jeugdpastoraat?

Jeugdpastoraat is kortweg de zorg voor de kinderen, tieners en jongeren van de gemeente.

Voor wie is jeugdpastoraat?
– Voor kinderen
– Voor jongeren tot ca. 23 jaar
– Voor ouders

Wanneer jeugdpastoraat?
Je kan een beroep op ons doen als je met vragen rondloopt. Dat kunnen allerlei vragen zijn, over school, werk, thuis, relaties, pesten, verdriet, echtscheiding, angsten, niet goed in je vel zitten, misbruik, verslaving, negatief zelfbeeld, ruzies, eetproblemen… Over alles eigenlijk.
Misschien heb je iets bijzonders ervaren en wil je dat met iemand delen. Soms zijn er problemen in je omgeving waar je zelf niet uitkomt, kom er dan mee. We kunnen je helpen door naar je te luisteren en er voor je te zijn.
Dit geldt ook voor ouders, soms is het gewoon fijn om te praten over opvoeden en om ervaringen te delen. We willen ook graag behulpzaam zijn in tijden van overlijden en rouw. Als je in je verdriet zelf haast niet bij machte bent om je kind te steunen, kan een helpende hand soms welkom zijn.

Hoe doe je dat dan?
Door één van ons een berichtje te sturen via mail, whats-app of messenger. Daarnaast kan je ons natuurlijk ook aanspreken als je ons tegenkomt.

En dan?
Je krijgt antwoord van degene die jij een berichtje hebt gestuurd. We overleggen samen met jou om te mailen, te bellen of een keer met elkaar af te spreken.
Wanneer het beter lijkt dat je met iemand anders praat of als we graag even met het jeugdpastoraatteam willen overleggen over het probleem dat jij hebt, zal dat natuurlijk niet gebeuren zonder overleg met jou.
We gaan dus heel zorgvuldig om met jou en met datgene wat jij vertelt.

Wie zijn wij?
We zijn Evelien (e.dewijk@hotmail.com) en Hetty (hetty@prot-gem-westervoort.nl)
het jeugdpastoraatteam