Het zoldertje

zoldertje

‘t Zoldertje is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten organiseren voor elkaar en door elkaar. Op een ontspannen manier kun je hier met elkaar een praatje maken en actief meedoen met de verschillende activiteiten. De activiteiten die worden georganiseerd zijn behoorlijk uiteenlopend. Zo kunnen we bijvoorbeeld met elkaar gaan koken, ouderen een leuke dag bezorgen of lekker een potje bowlen. Kortom reden genoeg om eens een kijkje te komen nemen op ’t Zoldertje. Om de week op vrijdag is iedereen vanaf 12 jaar welkom op de zolder van het Paalmanhuis. Vooraf wordt er een uitnodiging verstuurd via Facebook of de mail.

Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mailtje en je ontvangt elke keer een uitnodiging!

De Paaschallenge 2018

Hallo allemaal,
De Paaschallenge… De afgelopen weken heeft u al heel wat op diverse media voorbij zien komen. Vannacht was het zover. Maar wat hebben de 17 tieners uit Westervoort en Duiven (samen met de 5 leiding) eigenlijk gedaan? Hieronder een klein overzicht.
We begonnen om 22u met het “laatste avondmaal”, deze keer bestaande uit cola, chips, brood en heel veel knoflooksaus
Daarna zijn de tieners verdeeld in 3 groepen, Petrus, Johannes en Judas, zonder dat ze dat van elkaar wisten.
Gedurende de volgende 2 uur was elke keer 1 van de karakters “de Mol”. Op de vlucht voor de politie (Bas) door een donker Duiven werden er diverse opdrachten gedaan waarbij punten verdiend komen worden.
Rond 1 uur waren we weer terug in de kerk. Daar kwam na enkele pittige hersen krakende opdrachten rond 2 uur de oplossing wie wie was.
Daarna werden de Judassen, Petrussen en Johannessen 1 voor 1 opgepakt en geblinddoekt ergens in de kerk gezet. Gewapend met een brief van Jezus, een pen en een waxinelichtje werd door iedereen afzonderlijk in stilte in een half uur punten van hoop en last opgeschreven.
Daarna was het de beurt aan de “verhoren”. Pilatus (Gerben), Kajafas (Arjen Hiemstra), en Herodus (Judith) kwamen “live” in de kerk om te praten over onrecht, eigenbelang en twijfel.
Daarna volgde de “marteling”. Iedere tiener moest 6 kilo over een parcours naar de finish tillen…. Om 4 uur ‘s nachts….
Alsof dat nog niet genoeg was, kwam daarna de “Via Dolorosa”. Iedere tiener kreeg weer 6 kilo, maar deze mocht in de rugzak getild worden. Dwars door Duiven ging deze tocht, op weg naar “Golgotha”. En dan zeggen ze dat de rugzakken op het Candea zwaar zijn…
Bij “Golgotha” mocht de groep met de meeste punten als eerste graven naar de schat. De rest volgde later.
Uiteindelijk bleek dat er geen schat was… Alles was verloren… De leider was aan het kruis gestorven, alle hoop was vervlogen. De hoop-brieven werden op “Golgotha” begraven…en de lasten bleven over.
Na nog een wandeling (spierpijn!) kwam de ontknoping. De zonsopkomst (nou ja… door de bewolking heen) gaf ons weer nieuwe hoop. Uiteindelijk bleek dat niet de hoop-brieven maar de lasten waren begraven!
Met de hoop-brieven hernieuwd op zak, gingen de tieners op weg naar het Kerkcafe waar een heerlijk ontbijt (ouders bedankt!) een einde betekende van een zeer intense beleving van het paasverhaal.
Heel moe maar heel voldaan gingen wij allemaal huiswaarts.
Fijne paasdagen!
Bas, Evelien, Judith, Elma, Marc

Het Kamp in 2018

Van 17-19 augustus gaan we op kamp.

We gaan weer naar Beusink in Lievelde
Hou de datum vrij!

 

Het Kamp in 2016

Als sinds de jaren ’70 wordt er jaarlijks een jongerenkamp georganiseerd in onze gemeente. Veel gemeenteleden zullen er nog leuke herinneringen aan hebben, en er zijn zelfs huwelijken uit voortgekomen.
Op kamp is er tijd voor sport, spel en gezelligheid, en er is ook ieder jaar een thema, waarin we met elkaar wat dieper op een onderwerp ingaan.
Het jeugdkamp van dit jaar is gehouden van 2, 3 en 4 september
Mail naar: mailto:Hetty@prot-gem-westervoort.nl  en we houden je van alles op de hoogte.

Een sfeerimpressie van het kamp in 2015

Wat is jeugdpastoraat?

Jeugdpastoraat is kortweg de zorg voor de kinderen, tieners en jongeren van de gemeente.

Voor wie is jeugdpastoraat?

– Voor kinderen

– Voor jongeren tot ca. 23 jaar

– Voor ouders

Wanneer jeugdpastoraat?

Je kan een beroep op ons doen als je met vragen rondloopt. Dat kunnen allerlei vragen zijn, over school, werk, thuis, relaties, pesten, verdriet, echtscheiding, angsten, niet goed in je vel zitten, misbruik, verslaving, negatief zelfbeeld, ruzies, eetproblemen… Over alles eigenlijk.

Misschien heb je iets bijzonders ervaren en wil je dat met iemand delen. Soms zijn er problemen in je omgeving waar je zelf niet uitkomt, kom er dan mee. We kunnen je helpen door naar je te luisteren en er voor je te zijn.

Dit geldt ook voor ouders, soms is het gewoon fijn om te praten over opvoeden en om ervaringen te delen. We willen ook graag behulpzaam zijn in tijden van overlijden en rouw. Als je in je verdriet zelf haast niet bij machte bent om je kind te steunen, kan een helpende hand soms welkom zijn.

Hoe doe je dat dan?

Door één van ons een berichtje te sturen via mail, whats-app of messenger. Daarnaast kan je ons natuurlijk ook aanspreken als je ons tegenkomt.

En dan?

Je krijgt antwoord van degene die jij een berichtje hebt gestuurd. We overleggen samen met jou om te mailen, te bellen of een keer met elkaar af te spreken.

Wanneer het beter lijkt dat je met iemand anders praat of als we graag even met het jeugdpastoraatteam willen overleggen over het probleem dat jij hebt, zal dat natuurlijk niet gebeuren zonder overleg met jou.

We gaan dus heel zorgvuldig om met jou en met datgene wat jij vertelt.

Wie zijn wij?

We zijn Evelien  (e.dewijk@hotmail.com) en Hetty (hetty@prot-gem-westervoort.nl)

het jeugdpastoraatteam

logo-website