Het zoldertje

zoldertje

‘t Zoldertje is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten organiseren voor elkaar en door elkaar. Op een ontspannen manier kun je hier met elkaar een praatje maken en actief meedoen met de verschillende activiteiten. De activiteiten die worden georganiseerd zijn behoorlijk uiteenlopend. Zo kunnen we bijvoorbeeld met elkaar gaan koken, ouderen een leuke dag bezorgen of lekker een potje bowlen. Kortom reden genoeg om eens een kijkje te komen nemen op ’t Zoldertje. Om de week op vrijdag is iedereen vanaf 12 jaar welkom op de zolder van het Paalmanhuis. Vooraf wordt er een uitnodiging verstuurd via Facebook of de mail.

Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mailtje en je ontvangt elke keer een uitnodiging!

Jeugdkerk op 19 maart 2017

We waren op het zoldertje met 8 jongelui. Er waren er 4 die een foto die ze mooi vonden hadden doorgemaild naar Bas. Daar begonnen we mee. Elke jongere gaf aan waarom die foto zo mooi (of belangrijk) was. Deze opdracht hadden ze de vorige keer als thuisopdracht meegekregen. Ons thema van 2 bijeenkomsten was namelijk: “Make me beautiful, make me strong!”

Daarna hadden we het over gezond en ongezond bezig zijn met je lijf/ leven. Er stonden stukjes wortel, komkommer, chips en chocolaatjes op tafel en iedereen mocht kiezen wat hij of zij wilde. Opvallend was dat bijna iedereen voor gezonde snacks koos. We gingen verder met het thema en dat ging op de volgende manier: Iedereen mocht een uitdaging met zichzelf aangaan op het gebied van gewichtheffen, touwtje springen, met 2 gewichten op en neer bewegen enz. Hoe vaak kun je in een minuut……………. De uitkomsten waren verrassend! Het bleek nog niet zo makkelijk om van te voren in te schatten hoe vaak je iets kunt binnen een minuut. We bespraken wat een mooi mens is. Iedereen vond toch het uiterlijk minder belangrijk dan het innerlijk.

Toen kreeg iedereen een setje kaarten om uit te knippen met woorden erop als: je hart, familie, sporten, gezond eten, vrienden, karakter, kleding enz. De bedoeling was om ze op volgorde van belangrijkheid te leggen. Daar hebben we nog en hele poos over doorgepraat.

Als laatste lazen we diverse bijbelverzen:Psalmen, Samuel. Korintiërs,Galaten, Filipenzen, Kolossenzen en Matteus. En we bespraken die Bijbelgedeelten.

De kaart besloten we aan Ron Meijer te sturen, als sterktewens. Met een vriendelijke groet namens de jeugdkerk van Anje Schreuders.
Let op: De volgende jeugdkerk is op 21 mei. (19 april is Pasen)

Er waren 6 jongelui op het Zoldertje en we spraken over het thema: LOVE IS….

Na welkom, opening en het aandrukken van de kaars, we hadden een waxinelichtje bij gebrek aan een grote kaars, vroegen we of ze wilden opschrijven op een groot vel wat liefde was volgens:

– je ouders, tv en internet, de kerk, jezelf en je vrienden. Er kwamen hele leuke, warme, verrassende antwoorden op het vel te staan. Daar hebben we even bij stilgestaan. Vervolgens gingen we uit de bijbel lezen, vriendschaphet verhaal van Isaak en Rebekka. Daar werd in het kort nog wat uitleg bij gegeven. Het is een heel bijzonder romantisch verhaal met een goede afloop.

Daarna deelden we bijlagen uit met allerlei woorden rondom het thema LOVE IS. Ze moesten woorden omcirkelen die ze bij het verhaal vonden passen. Hier volgen enkele voorbeelden: Trouw, Vertrouwen, Gods leiding, Hoop, Geloof, Liefde, Uithuwelijking, Gehoorzaamheid, Traditie, Cultuur.

Ook n.a. hiervan ontstond een fijn gesprek. Enkele uitspraken van de jongelui: -1 Gods leiding=God is altijd bij je.
-2 Vertrouwen is heel belangrijk.
-3 Vrienden zijn heel belangrijk,-
-4 Geloof is soms moeilijk.
-5 Familie Zij weten wat goed voor je is.
-6 Liefde is van elkaar houden en vertrouwen.

Op het laatst hebben we hartjes gegeten. Ze moesten er 5 pakken en daar dan weer 4van uitdelen. Dat gebeurde bij het koffiedrinken in het Paalman huis.

Met een vriendelijke groet van Anje, namens Bas en Evelien.

 

Het Kamp in 2016

Als sinds de jaren ’70 wordt er jaarlijks een jongerenkamp georganiseerd in onze gemeente. Veel gemeenteleden zullen er nog leuke herinneringen aan hebben, en er zijn zelfs huwelijken uit voortgekomen.
Op kamp is er tijd voor sport, spel en gezelligheid, en er is ook ieder jaar een thema, waarin we met elkaar wat dieper op een onderwerp ingaan.
Het jeugdkamp van dit jaar is gehouden van 2, 3 en 4 september
Mail naar: mailto:Hetty@prot-gem-westervoort.nl  en we houden je van alles op de hoogte.

Een sfeerimpressie van het kamp in 2015

Wat is jeugdpastoraat?

Jeugdpastoraat is kortweg de zorg voor de kinderen, tieners en jongeren van de gemeente.

Voor wie is jeugdpastoraat?

– Voor kinderen

– Voor jongeren tot ca. 23 jaar

– Voor ouders

Wanneer jeugdpastoraat?

Je kan een beroep op ons doen als je met vragen rondloopt. Dat kunnen allerlei vragen zijn, over school, werk, thuis, relaties, pesten, verdriet, echtscheiding, angsten, niet goed in je vel zitten, misbruik, verslaving, negatief zelfbeeld, ruzies, eetproblemen… Over alles eigenlijk.

Misschien heb je iets bijzonders ervaren en wil je dat met iemand delen. Soms zijn er problemen in je omgeving waar je zelf niet uitkomt, kom er dan mee. We kunnen je helpen door naar je te luisteren en er voor je te zijn.

Dit geldt ook voor ouders, soms is het gewoon fijn om te praten over opvoeden en om ervaringen te delen. We willen ook graag behulpzaam zijn in tijden van overlijden en rouw. Als je in je verdriet zelf haast niet bij machte bent om je kind te steunen, kan een helpende hand soms welkom zijn.

Hoe doe je dat dan?

Door één van ons een berichtje te sturen via mail, whats-app of messenger. Daarnaast kan je ons natuurlijk ook aanspreken als je ons tegenkomt.

En dan?

Je krijgt antwoord van degene die jij een berichtje hebt gestuurd. We overleggen samen met jou om te mailen, te bellen of een keer met elkaar af te spreken.

Wanneer het beter lijkt dat je met iemand anders praat of als we graag even met het jeugdpastoraatteam willen overleggen over het probleem dat jij hebt, zal dat natuurlijk niet gebeuren zonder overleg met jou.

We gaan dus heel zorgvuldig om met jou en met datgene wat jij vertelt.

Wie zijn wij?

We zijn Evelien  (e.dewijk@hotmail.com) en Hetty (hetty@prot-gem-westervoort.nl)

het jeugdpastoraatteam

logo-website

Diavoorstelling