Protestantse Gemeente Westervoort

Dwarsligger: de Bijbel 3

Gek genoeg is het boek helemaal niet bedoeld om te lezen. De verhalen moeten worden verteld, worden voorgelezen. Help: moet een mens daarom nog elke week naar de kerk? Nou ja, ‘makkelijk’ is dat wel, want daar wordt de bijbel elke week voorgelezen! Vroeger was er de traditie om na de maaltijd steeds een stukje hardop voor te lezen door vader, moeder of een kind. Omdat wie voorgelezen wordt, de verhalen hóórt. Je kunt het ook zelf doen: hardop lézen! Iedereen die voorleest geeft die verhalen zijn eigen stem en kleur mee. Dat alleen al kan helpen om zelf zo’n verhaal binnen te stappen. Wordt vervolgd, A.W.

De dwarsligger ligt lekker in één hand

Dwarsligger: de Bijbel 2

In het voorwoord van de kleine ‘dwarsligger’ staat ook dat veel mensen de Bijbel het belangrijkste boek vinden. Ze willen dat boek lezen. Verder staat er dat de Bijbel bestaat uit 66 boeken. Dus: als je met deze dwarsligger in de hand aan ‘de Bijbel’ begint, sta je in werkelijkheid voor een flinke kast waar 66 dikke en dunne boeken in staan. Van allemaal staat er dus een ‘beetje’ in de dwarsligger en dat nog wel in de taal van alle dag. Moet je de Bijbel eigenlijk kennen om te ‘geloven’? Tja. Om die vraag gaat het misschien niet. Wel om de vraag: ‘als je gelooft, wat of wie geloof je dan?’ De Bijbel presenteert je God. Die verklapt niet zomaar wie en hoe Hij is. Daarom zijn o.a. die boeken van de bijbel er.
Wordt vervolgd, A.W.

Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting 2018-2019

Hierbij reiken we u het nieuwe programma aan van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning & Ontmoeting van de Protestantse gemeenten Didam, Duiven, Lathum, Westervoort en Zevenaar. We nodigen u uit het te bekijken. We hopen dat u nieuwsgierig wordt en zich opgeeft voor één of meerdere bijeenkomsten. Hier kunt u het vinden<<<

Schilderijen van Rembrandt van Rijn

logo-website

Interieur kerk