Welkom

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

Een toekomst door onderwijs voor Kabirago Oeganda

Onze decemberactie van 2023 heeft ervoor gezorgd dat we €800,- konden overmaken naar het project in Kabirago. We willen u op deze plaats meer informatie geven over het project.

Deze informatie en meer is te vinden op de site: WWW.VEREINKABIRAGO.AT

Zo is het allemaal begonnen…

Aangezien er geen school was in Kabirago en omgeving, besloten we daar verandering in te brengen. We willen een toekomst creëren door middel van onderwijs voor elk kind in de omgeving. Zelfs als de lokale gezinnen niet over de nodige middelen beschikken om hun kinderen naar school te laten gaan, is het onze missie om dit mogelijk te maken.

Naast educatie doen we er stap voor stap alles aan om vitale maatregelen toegankelijk te maken voor de dorpen. Deze omvatten onder meer dagelijkse maaltijden, betere medische zorg, een schooltoilet, toegang tot schoon drinkwater en de mogelijkheid tot zelfvoorziening door lokale landbouw en veeteelt.

Lees hier om verder te lezen <<<<<

 

2 juni: Wandeling door de historische kelders van Arnhem

Op zondagmiddag 2 juni zal er een wandeling georganiseerd worden door de historische kelders van Arnhem. Een fascinerende en boeiende ervaring om te zien en ontdekken wat er onder het oude gedeelte van de stad aanwezig is! Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen-nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar. De gemeente Arnhem heeft deze kelders in kaart gebracht. In de Rijnstraat heeft zij 39 kelders kunnen verwerven. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden.
Onder leiding van een gids van ’t Gilde Stadswandeling zullen we op pad gaan. Deze gids vertelt het complete verhaal van de kelders en de middeleeuwen. In de kelders hoor je alles over “steenrijken”, spaarbogen, tongewelven, wijnopslag, kloostermoppen, de Hanze en nog veel meer.
Info/opgave bij: Margreet de Bree, graag vóór 30 mei. Tel.: 0610255351 / email: predikant@pgwestervoort.nl