Protestantse Gemeente Westervoort


16 december 2018

de derde zondag van Advent

14 december 2018 in de kerk

17.00 uur Orgelspel door Herman Steenhuis.
17.30 uur Orgelspel door Bé Steenhuis.
18.00 uur Kerstmuziek van CD
19.00 uur WestfortBrass
19.30 uur Music for All –
Dierens theaterorkest o.l.v. Christan Grotenbreg
20.00 uur Improvisaties op kerstmuziek
Marius de Boer op piano, Christan Grotenbreg
20.30 uur Orgelspel door René van Langeveld.

 

Tweede Advent: Waken en wachten

Een nachtwaker moet wakker blijven. Als je waakt bij ernstig zieke medemensen, moet je niet in slaap vallen. Alertheid wordt gevraagd: gebeurt er misschien iets wat om een reactie van jou als wachter vraagt? Zo’n alerte houding zou ook goed zijn als je onderweg naar Kerstfeest gaat. Zie je al licht verschijnen in de nacht? Moet je al opstaan om een pasgeboren kind te begroeten? Ja, zijn er eigenlijk tekenen dat de wereld zal veranderen? En is er al een teken van vrede zichtbaar in onze wereld? A.H.

Romare Bearden – Hij is opgestaan (1911-1988) Museum of Modern Art-New York

Zondag 2e Advent

Dat eeuwenlange verhaal eindigt nooit en daarom begint het hier ook niet echt. Pasen en Pinksteren vallen niet op één dag, zegt men, maar Pasen en Kerstmis altijd! Die kerstkransjes, kerstbomen, de kerstkalkoen, de kadootjes, de kerst-sterren en –ballen, de piek, duiken in deze tijd op omdat het kindje in de kribbe met de snelheid van het licht groot groeit om straks op Golgotha éérst te sterven om drie dagen later weer op te staan. Heb ik nu uw heerlijke kerstdiner met de herinnering aan Pasen ‘bedorven’? Tja, dat moet dan maar, want zónder Pasen zou het nooit Kerst geworden zijn. Eigenaardig: zónder Kerst wordt het wel altijd: Pasen! Wordt vervolgd, A.W.

De versierde kerk door de jaren heen


Hier kunt u kijken<<<

Live-band in Top2000

Op vrijdag 28 december vindt de 4e editie van de top2000-kerkdienst plaats in de Protestantse Kerk van Westervoort aan de Dorpstraat. Deze dienst haakt aan bij de traditionele top2000 van NPO radio 2. In de dienst speelt een live-band popsongs uit de top2000. lees hier voor meer informatie<<<