Welkom

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Laatste Nieuws

<Klik hier> voor onze laatste gemeentebrief

Huispaaskaars 2023

Op 9 en 10 april is het Pasen, en zoals ieder jaar bieden wij de mogelijkheid om een huispaaskaars te bestellen. Licht maakt, licht creëert, en licht verlicht. Brandende kaarsen geven ruimte aan relativering, overpeinzing en steun. In de kerk onder de toren hangt het bestelformulier binnenkort weer met de
modellen en prijzen van de huispaaskaarsen 2023. Hierop kunt u uw gegevens invullen om een bestelling te doen. Ook vindt u ze op de website 

https://www.bocashop.nl/huispaaskaarsen.html

Uw bestelling kunt u ook via de mail doorgeven: dokterwillemien@gmail.com Graag voor 1 maart, omdat de bestelling mee gaat met de grote paaskaars van de kerk. Ik breng het bestelde vóór Pasen bij u thuis.
Willemien DokterRuessink, 0610704415

Paasgroet 2023

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.”

Kunstwerk op de cover van de paasgroetenkaart 2023: ‘het graf is opengebroken’

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie.

Na afloop van de kerkdienst op 19 februari kunt u één of meerdere dubbele kaarten meenemen.  >>> Lees hier voor meer informatie

Pelgrimswandeling: 29 april 2023

De geplande Pelgrimswandeling van zaterdag 22 april is een week verschoven. We gaan nu wandelen op zaterdag 29 april.

Deze keer verzamelen we op de parkeerplaats aan de Lentsesteeg in Rheden, (die bereik je via de Arnhemse straatweg; ga na restaurant Chinatown en vóór Hotel de Roskam de eerste weg linksaf).

We vertrekken om 10.30 uur en zijn naar verwachting omstreeks 13.00 uur weer terug. De wandeling is ongeveer 7 km lang, wel met hier en daar een klimmetje.

Tijdens de wandeling kijken we om ons heen, ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek. Het thema is deze keer: “Bergen en dalen”. Ds. Margreet de Bree begeleidt ons bij dit thema.

Het is handig om voor onderweg een lunchpakket en iets te drinken mee te nemen.

Je kunt je bij mij opgeven via email: habonnink@live.nl.

Hartelijke groet, Henk Bonnink