Protestantse Gemeente Westervoort

Gouden zonsopgangen Asser ter Heide 2013 –
g-rar www.zoom.nl

Dwarsligger: de Bijbel 12

Wat gebeurt er? Blijft het donker? Wie het verhaal kent, weet het zeker. Het wordt licht. Maar sommige mensen blijven twijfelen. Ze kennen het verhaal ook maar lezen of horen het telkens als nieuw .Als het deze keer nu eens niet gebeurt? De Dwarsligger aarzelt niet: ‘En er kwam licht’. In de Naardense vertalingen doen de kleine gedachtestreepjes hun werk. De allermooiste:’- en er kómt licht’. Dat accentje op ‘kómt’ staat er heus! Het is écht waar: God heeft het licht gevraagd te komen, dan staat er dat kleine streepje: Hij en wij moeten onze adem inhouden. Komt het of komt het niet? En dan, heus waar: het kómt! Zoals een prachtige zonsopgang kan zijn. Ho, wacht even: de zon, de maan en de sterren komen in het verhaal straks pas! Wordt vervolgd A.W.

‘Geschiede er licht- ‘
Let op: nú gaat er iets gebeuren!

Dwarsligger: de Bijbel 11

Vraagt God het licht te komen of beveelt God het Licht te komen? Het hangt ervan af hoe je het hoort. In de Dwarsligger klinkt het wat ‘bevelender’: ‘Er moet licht komen.’, in de beide Naardense vertalingen meer met verlangen. Er staat ‘kome (geschiede) er licht–‘. Dat werkwoord ‘geschieden’ werkt in de bijbel altijd als een knipperlicht: ‘Let op! Er gaat iets gebeuren!’ In de Dwarsligger spreekt God in de verleden tijd (zei), in de Naardense Bijbel in de tegenwoordige tijd(zegt). In het Hebreeuws kan het vaak allebei. In de Naardense Bijbel zijn wij er daarom vandaag de dag meer zelf bij! Wordt vervolgd A.W.

Top2000

Op vrijdag 28 december vindt de 4e editie van de top2000-kerkdienst plaats in de Protestantse Kerk van Westervoort aan de Dorpstraat. Deze dienst haakt aan bij de traditionele top2000 van NPO radio 2. In de dienst speelt een live-band popsongs uit de top2000. lees hier voor meer informatie<<<  

 

Afbeeldingen van de herfst