Welkom

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

25 april: Muzikale Lezing over het ´War Requiem´ van Benjamin Britten in Didam

25 april 20.00 uur Muzikale Lezing door Wouter Schmidt, musicus en violist, over het ´War Requiem´ van Benjamin Britten, in het kader van de 4mei-herdenking, info bij Ds.R.v.d.Hucht

1 mei: Lezing over de Joodse gemeenschap in Zevenaar

Op woensdagavond 1 mei zal dhr. Francke een lezing verzorgen over de Joodse gemeenschap in Zevenaar tijdens de oorlog. 
Dhr. Francke wil met ons delen over deze tijd waarin Joodse medeburgers werden weggevoerd. Hij vertelt verhalen en laat beelden zien die diepe indruk maken.
U/je bent van harte uitgenodigd op 1 mei om 20.00 uur in Ons Huis, Dokter Honigstraat 3, 6901 AP Zevenaar.

9 mei: Dauwtrapwandeling in Didam

9 mei 8.00 Dauwtrapwandeling en 9.15 ontbijt voorafgaande aan Hemelvaartsdienst om 10.00 uur, opgave bij Ds.R.v.d.Hucht

16 mei: thema-avond over ´Waardig levenseinde´ in Didam

16 mei 20.00 uur thema-avond over ´Waardig levenseinde´, met Dirk-Jan Lagerweij (geestelijk ,verzorger Isala-kliniek Zwolle) en Desire Wenting (vrijwilligster bij hospice Sravana), info bij Ds.R.v.d.Hucht

25 mei: Pelgrimswandeling

Op zaterdag 25 mei 2024 maken we weer een pelgrimswandeling, deze keer vertrekken we vanuit Hoog-Keppel, parkeerplaats voor het historische kerkje. Jullie zijn van harte uitgenodigd mee te gaan. Vanuit de dorpskern maken we een wandeling door de bosrijke omgeving. De route gaat over zandpaden (ongeveer ¾) en rustige verharde wegen (in totaal ongeveer 7km). Ds. Margreet de Bree zal een korte meditatie verzorgen, zodat we geïnspireerd gaan genieten van deze mooie omgeving.

We vertrekken om 10:30 vanaf de parkeerplaats. Neem wel een lunchpakketje en wat drinken mee voor onderweg. Graag aanmelden bij j.h.harkema@hccnet.nl.

Met hartelijke groet,

Jan Henk Harkema

06 5875 9191

De Vonk

Deze filmpjes gaan over die zaken die je bijzonder raken en inspireren. Een innerlijke resonantie, waar je zelf misschien de woorden niet voor kunt vinden, maar die je wel verwoord en/of verbeeld vindt in een lied, gedicht, filmpje, schilderij, enz.

Het vraagt een kwetsbare opstelling om dit te delen, maar daarmee bied je anderen (je naaste) wel de kans om ook geraakt en geïnspireerd te worden.

In de diensten waarin Margreet voorgaat worden de filmpjes van “de Vonk” afgespeeld. Dan zal het ook snel duidelijker worden wat de bedoeling is.

Heb je zelf ook een vonk, dan helpen we je graag er een filmpje van te maken.

Alvast bedankt,

Margreet de Bree, Hetty Alewijnse, Bas Rouwenhorst, Marius de Boer en Herman Rakers

e-mail: kerktv@pgwestervoort.nl

De Vonk van C O R