Protestantse Gemeente Westervoort

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Westervoort

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

 

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Concert door het koor ‘One Step Beyond’

Het koor ‘One Step Beyond’ (OSB) kondigt met plezier zijn concert aan op zaterdag 18 juni 2022 in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24 in Zevenaar. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.
Het thema luidt ‘Wide open spaces’. De ruimte met elkaar en voor elkaar en voor jezelf bezingt OSB met een gevarieerd programma. De zang wordt afgewisseld met pianomuziek door Rik Helmes en gedichten door winnaars van de dichtwedstrijd. Architect John Olie komt vertellen over akoestiek in de kerk.
Het koor en zijn dirigent Hans Scholing nodigen een ieder graag uit. Toegangskaarten kosten per stuk € 10,00, inclusief één consumptie. Deze zijn te verkrijgen via koorOSB@gmail.com, de koorleden of bij de ingang van de kerk.

DICHT MEE OVER OPEN RUIMTEN

Er is weer meer ruimte om met elkaar te zijn, te zingen en te luisteren. Het Zevenaars koor ‘One Step Beyond’ geeft 18 juni 2022 een concert met het thema ‘Wide open spaces’. Grote open ruimten, waarin je kunt leven, jezelf ontwikkelen en mag zijn wie je bent. Wie wil dit verwoorden in een gedicht? De beste drie gedichten worden tijdens het concert voorgedragen. En ze komen op een poster te staan. De andere ingezonden gedichten zijn in te zien. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.

Inspiratie om een gedicht van maximaal 16 regels op dit thema te maken?

In de bijlage <<Klik hier>> staan de spelregels.

Meer informatie is te krijgen bij Joke Koenen e-mail

Amnesty International: “Kom digitaal in actie!”.

– Jarenlang lagen er eenmaal per maand in de kerk voorbeeldbrieven van Amnesty International. Die kon u meenemen, ondertekenen en versturen naar de autoriteiten van landen waar mensenrechten geschonden worden.

– In dit digitale tijdperk is het logischer (en goedkoper) om digitaal te protesteren. Een brief per e-mail versturen of online een petitie ondertekenen is zo gedaan !

Voor meer informatie op de ZWO pagina <<klik hier>>