Protestantse Gemeente Westervoort

Sinterklaasactie

Ook dit jaar organiseren we als protestantse gemeenten Westervoort en Duiven weer een sinterklaasactie. Dus wilt u op 5 december een bezoek van onze Sint en zijn 2 pieten, lees dan hieronder hoe dit verder in z’n werk gaat. 

Kijk hier voor meer informatie<<<

Doop door onderdompeling in de Stadsgracht voor de Plantagekerk te Zwolle (2016)

19e zondag na Pinksteren
Het lijkt zo prachtig, zo emotioneel,  zo diep, als een als kind al gedoopte volwassene uiteindelijk besluit zich toch nog te laten onderdompelen. Kijk toch eens: uit dit gedoopte kind is een gelovige gegroeid! Dat kan toch niet mooier? Maar die emotionele onderdompeling als volwassene vertelt ook iets anders. Van het éérdere ‘Doopcadeau’ uit handen van de Eeuwige wordt het cadeaupapier bij nader inzien niet mooi genoeg gevonden. Nee, met de woorden en zinnen van onze ’individuele’ belijdenis menen we een beter en sterker ‘papiertje’ te hebben gevonden! Maar hoe sterk is eigenlijk dat door mensen zelf  ingepakte geloof dat de basis vormt voor de onderdompeling? Zal dát dan nooit meer wankelen? De Eeuwige, en ook de Man van Nazareth, weten beter. Nu wij nog. Wordt vervolgd A.W. 

Doopvont met waterkan

18e zondag na Pinksteren
Doe je je doop over als je volwassen bent? Dat is een dilemma. Het gebeurt in sommige Evangelische Gemeenten. ‘Geloofsdoop’ noemt men dat. Een zelf gemaakte belijdenis, persoonlijk uitgesproken, is daar de basis van. Maar die vroegere kinderdoop dan? De betekenis van de kinderdoop komt niet van de ouders maar uit de kerk. Bij de doop van kleine kinderen gaat het er niet om hoe en wat de ouders geloven, maar om het geloof van de gemeenschap. Dat de Eeuwige niet alleen volwassenen maar ook hun jonge kinderen al in zijn verbond met mensen opneemt. Niemand weet of ze  ‘grote gelovigen’ zijn of zullen worden. Het zijn vanaf het allereerste begin ‘mensen in de groei’, op allerlei gebied. Wellicht óók, ooit, in geloof! Wordt vervolgd A.W.

Zo is de maand oktober