Protestantse Gemeente Westervoort

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Westervoort

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

 

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Aanmelding kerkdienst

U bent bij iedere kerkdienst van harte welkom. In de week voor de kerkdienst kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar reserveringkerk@pgwestervoort.nl.

Let op:

  • De kerkdienst wordt uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. Indien u niet in beeld wenst te komen meldt dit dan aan de commissie van ontvangst. U krijgt dan een plaats toegewezen die niet in beeld komt.
  • De aanmelding kan uiterlijk tot de avond voor de kerkdienst 20.00uur.
  • Als u zich aangemeld heeft en onverhoopt niet kunt komen, wilt u zich dan wel afmelden?

Er kunnen 30 mensen worden toegelaten naast de dienstdoende personen. U krijgt alleen een bericht als u niet kan komen.

Wilt u bovenaan bij het onderwerp van de email het volgende opgeven:

……Datum van de dienst, …naam, …aantal personen, of…. datum van de dienst, …functie in dienst

Zo hebben we een goed overzicht.

Als u zich niet digitaal aan kunt melden kunt u op vrijdagavond en zaterdagavond van 19.00 - 20.00 uur 06-12676291 bellen.

Voor meer informatie omtrent het aanmelden, kijk op onze webpagina met betrekking tot de coronamaatregelen.

Thuis de kerkdienst volgen

De kerkdiensten worden ook live uitgezonden.  Klik rechtsboven op deze pagina om thuis de dienst te volgen.  Het beeld kunt u vervolgens vergroten door op het vierkantje rechtsonder in het beeld van de uitzending te klikken.

Of klik op "Online kerkdiensten" voor meer informatie, of om oudere opnamen terug te zien.

Grote klus in de kerktuin

Het onkruid in het grind rondom de kerk groeit sneller en sneller, omdat het oude grind vol geraakt is met zand, zodat het onkruid gemakkelijk wortel schiet. Het plan is om het aan te vullen met nieuw grind. We laten een vrachtwagen grind aan de straat storten om het daarna van de straat naar de grindpaden te kruien. Ik roep u op om daar een paar uur aan mee te helpen. Als u beschikbaar bent op vrijdag 25 en/of zaterdag 26 juni, hetzij in de morgen hetzij in de middag (of allebei ), geef u dan op bij via dit e-mailadres: j.h.harkema@hccnet.nl (dagdeel en aantal uren). Ik schat in dat als we met 8 mensen aan de slag gaan, we in twee dagdelen alles op zijn plek hebben. Uw hulp zal erg gewaardeerd worden door de tuingroep.

Met hartelijke groet, Jan Henk Harkema

Extra eenmalig kerkblad van de Protestantse Kerken in de Liemers

Binnenkort zal bij alle leden van de PGW het blad: ‘De Liemers, verbondenheid in kerken’ bezorgd worden. In dit blad wordt u bijgepraat over samenwerking van de zes Protestantse kerken in de Liemers. Er zijn inmiddels al verschillende stappen gezet en gezamenlijke activiteiten ontwikkeld. Een kerngroep onderzoekt op welke nieuwe manieren er nog meer samengewerkt kan worden. Lees erover in deze uitgave! 

U kunt dit blad ook online bekijken vanuit de nieuwe webpagina: Regionale samenwerking