Protestantse Gemeente Westervoort

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Westervoort

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

 

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Zaterdag 11 september: Open Monumentendag

Op 11 september 2021 is het Open Monumentendag. Dan zijn de verschillende kerkgebouwen in De Liemers geopend en op veel plaatsen zal er iets te doen zijn. Door het Projectteam Gelders Genootschap worden fietsroutes uitgezet tussen de verschillende kerkgebouwen van de Liemers en Doesburg. Zij zullen daar zelf over publiceren, dus houd daarvoor de regionale en lokale bladen en de website www.rafelroutes.nl in de gaten.

In Westervoort is de prachtige Werenfriedkerk aan de Dorpstraat geopend van 10.00 – 17.00 uur. En daar is veel te doen. Klik hier voor het gehele programma.

Pelgrimswandeling  – 18 september

Op zaterdag 18 september organiseert de werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting van de Liemerse kerken weer een Pelgrimswandeling.

We vinden het fijn dat dat weer kan. Deze keer gaan we naar De Posbank. Daar is een prachtige route van ongeveer 7 km uitgezet. 

Het thema van deze wandeling is: Zoek de stilte en vind ruimte. Onderweg zullen we, onder leiding van ds. Jolande van Baardewijk enkele keren stilstaan bij dit thema.

We verzamelen om 10.30 uur bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a in Rheden. 

Wie mee wil wandelen komt daar op eigen gelegenheid naar toe. Als dat door omstandigheden niet lukt proberen we te regelen dat je met iemand mee kunt rijden.

Het is handig om voor onderweg zelf een lunchpakket en eventueel wat te drinken mee te nemen. Iedereen die van wandelen houdt is van harte welkom om mee te gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kunt je opgeven bij Henk Bonnink, tel: 026-3114522 of via de mail: habonnink@live.nl