Welkom

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Laatste Nieuws

Klik hier voor onze laatste gemeentebrief

ZONDAG 2 OKTOBER: ELVISDIENST


Een ontroerende en swingende kerkdienst rond het leven, talent, tragiek en geloof van Elvis Presley.
Het is dit jaar 45 jaar geleden dat “The King of Rock ‘Roll” overleed, maar hij inspireert nog steeds. Dominee Fred Omvlee is Elvis-fan en leidt ons
langs de levenslessen en gospels van Elvis. “Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand”, is het evangelie in een notendop. Dat is “Amazing Grace”.
Een lokaal koor van 25 mensen en muzikanten ondersteunt de zingende dominee. En natuurlijk komt Elvis in beeld.
De dienst begint om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 
 
 

Gespreksgroep: Aan tafel! Donderdag 6 oktober

Het jaarthema voor het komende jaar is: Aan tafel! Rondom dit thema zal er in oktober een gespreksgroep starten. De gespreksgroep zal beginnen met een maaltijd. Met elkaar een maaltijd gebruiken is een mooie manier om elkaar te ontmoeten. Na de maaltijd willen we aan de hand van verhalen over Jezus waarin hij met anderen aan tafel ging, met elkaar in gesprek gaan. Deze ontmoetingen van Jezus leidden vaak tot mooie, prikkelende en soms ook confronterende gesprekken. Anne-Marie van Briemen schreef hierover acht bijdragen. Acht inspirerende bijdragen die uitnodigen om op zoek te gaan naar wat deze ontmoetingen voor ons kunnen betekenen. De groep komt ongeveer één keer in de zes weken bij elkaar.

Het begint om 18 uur en duurt tot 20 uur, en wordt geleid door Margreet de Bree. De eerste keer zal zijn op donderdagavond 6 oktober om 18:00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 61 in Westervoort. Daarna zullen we met elkaar afspraken maken voor volgende bijeenkomsten.

Als je interesse hebt om hieraan mee te doen, dan kun je je aanmelden bij Margreet de Bree, tel. 06 1025 5351 of email predikant@pgwestervoort.nl

Pelgrimswandeltocht op 15 oktober

Op zaterdag 15 oktober staat er weer een Pelgrimswandeling op het programma.
Al wandelend trekt de wereld aan je voorbij. Vooral als je stil bent en goed kijkt ontdek je de meest verrassende dingen. 
Onderweg verwonderen we ons over de natuur en nemen we de omgeving in ons op. Ook stoppen we enkele keren om na te denken en met elkaar in gesprek te gaan over inspirerende en spirituele teksten. Deze keer gaan we wandelen in de buurt van Stokkum. 
We parkeren op parkeerplaats Hulzenberg aan de Elterweg in Stokkum, vlak voor de grensovergang. 
Dan lopen we de Loopgravenroute, een route van ongeveer 7 km. Het thema is “De grens opzoeken”. 
 
We vertrekken om 10.30 uur en zijn naar verwachting rond 13.00 uur weer terug op de parkeerplaats. Neem je zelf voor onderweg een lunchpakket mee?
 
Aanmelden bij Henk Bonnink: habonnink@live.nl
Tot 15 oktober.

Hartelijke groet, Henk

Gespreksgroep ‘Een zinvol leven. De mens en zijn verhaal’.

Woensdag 19 oktober

Binnenkort zal er een gespreksgroep starten over het boek van Fokke Obbema: “Een zinvol leven. De mens en zijn verhaal’. Het boek vormt een bundeling van interviews. Aan bod komt een grote variëteit aan standpunten over waar het in het leven om zou kunnen draaien. Ook geeft Obbema zijn kijk op de betekenis van wat bij iedereen in flarden door het hoofd dwarrelt: het eigen levensverhaal. Van tevoren worden de te lezen teksten toegestuurd. Op de avond zelf gaan we met elkaar in gesprek hierover. De groep komt ongeveer één keer in de zes weken bij elkaar en wordt geleid door Margreet de Bree.

De eerste keer zal zijn op woensdagavond 19 oktober, om 20:00 uur in het Paalmanhuis, Dorpstraat 61 Westervoort. Daarna zullen we met elkaar afspraken maken voor volgende bijeenkomsten.

Als je interesse hebt om hieraan mee te doen, dan kun je je aanmelden bij Margreet de Bree, tel. 06 1025 5351 of email predikant@pgwestervoort.nl


Na lange tijd weer een Paalman Eethuis!! Zaterdag 22 oktober