Protestantse Gemeente Westervoort

Uit een reeks van drie: 2. De hemel en 3. Het Paradijs. Uitgegeven bij Querido. Deel 1 is alleen nog tweede hands te koop.

Dwarsligger: de Bijbel 4

God schept, maakt mensen, die stelen een appel, worden uit de tuin gejaagd, krijgen twee zonen, de een slaat de ander dood, ja ja, zó komt het moorden in de wereld! Maar: staat dat er echt? De Dwarsligger begint met twee zwartgedrukte regeltjes:
‘De schepping’ en ‘Het begin’. Degene die dit verhaal gaat vertellen of het boekje drukt. is zeker van z’n zaak. Daar gaat het over. Maar: in de oorspronkelijke tekst staan die opschriften er écht niet boven! Het eerste boek heet ‘Genesis’ en dat betekent wel zoiets als ‘begin’ of ‘in den beginne’. Toch mag je nog altijd hardop vragen: ‘Ja ja, maar wát begint er dan?’ Het wordt nog gekker: de éérste zin luidt: ‘In het begin maakte God de hemel en de aarde’. Waar komt ‘God’ ineens vandaan? Of mag je zoiets nou niet vragen? Wordt vervolgd, A.W.

Dwarsligger: de Bijbel 3

Gek genoeg is het boek helemaal niet bedoeld om te lezen. De verhalen moeten worden verteld, worden voorgelezen. Help: moet een mens daarom nog elke week naar de kerk? Nou ja, ‘makkelijk’ is dat wel, want daar wordt de bijbel elke week voorgelezen! Vroeger was er de traditie om na de maaltijd steeds een stukje hardop voor te lezen door vader, moeder of een kind. Omdat wie voorgelezen wordt, de verhalen hóórt. Je kunt het ook zelf doen: hardop lézen! Iedereen die voorleest geeft die verhalen zijn eigen stem en kleur mee. Dat alleen al kan helpen om zelf zo’n verhaal binnen te stappen. Wordt vervolgd, A.W.

Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting 2018-2019

Hierbij reiken we u het nieuwe programma aan van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning & Ontmoeting van de Protestantse gemeenten Didam, Duiven, Lathum, Westervoort en Zevenaar. We nodigen u uit het te bekijken. We hopen dat u nieuwsgierig wordt en zich opgeeft voor één of meerdere bijeenkomsten. Hier kunt u het vinden<<<

Afbeeldingen van de herfst

logo-website

Herfst