Protestantse Gemeente Westervoort

Kerst Sing à Long & Concert  in onze kerk

Geniet 15 december van een onvergetelijk kerstgebeuren: Wees erbij en kom alvast in die heerlijke, warme en gezellige kerstsfeer. Carla brengt met haar begeleiders een afwisselend, warm en sfeervol kerstconcert. Het programma wordt afgewisseld met luister en meezingnummers, waarbij de bezoekers dit keer dus gewoon lekker voluit mee mogen zingen! Hier kunt u nog meer lezen<<<<

Mat. 3: 10 – ‘Elke boom die geen goede vruchten draagt wordt omgehakt en in het vuur geworpen’.

Zondag 8 december  2e Advent
Advent betekent ‘verwachting’. Na Pasen en Pinksteren is er vanuit wat we dan maar ‘hemel’ noemen, heel wat van ons verwacht. Gaat het gebeuren? Gaan mensen bouwen aan die samenleving naar G’ds hart, door Jezus  ‘Koninkrijk van G’d’ genoemd. We kijken achterom: er waren wel véél weken om van alles in beweging te zetten. Maar na Pasen en Pinksteren is van alles weer niet gelukt. De media, ook sociaal, de kranten, ze hebben bol gestaan van oorlogen, geweld, conflicten, politieke en maatschappelijke onrust. Wij zijn weer teleurgesteld. De ’hemel’ niet, die kent ons beter dan dat wij ons zelf kennen. Van daaruit  worden de verhalen opnieuw in stelling  gebracht: het kán écht! Let maar op! Wordt vervolgd A.W.

Mat. 24:32 – ‘Als van de vijgenboom de bladeren uitbotten, is de zomer nabij!’

Zondag 1 december 1e Advent
Het kerkelijk jaar houdt erg van herhaling. Vooral van tijden, tijden met en zonder grote feesten. Op zondag 27 november j.l. sloten we zo’n feestloze tijd af: de  laatste zondag van het kerkelijk jaar die niet voor niets ‘Voleinding’ heet. Voleinding betekent zo iets als: ‘Nu is de tijd toch wel zó rijp dat de nieuwe hemel op de nieuwe aarde komen kan?  Maar eerlijk gezegd, het is er niet van gekomen. Om ons heen is er veel ‘duisternis’, letterlijk en figuurlijk.  Komt dat er ooit, dat licht? Moeten we meer geduld hebben? Of opnieuw leren hoe het wel  zou kunnen? Daarom begint het kerkelijk jaar opnieuw, met vier zondagen van Advent. Wordt vervolgd A.W.

5 jaar kerstversiering in de kerk, hoe was het ook alweer?

.


Hier kijk u naar de geschiedenis<<<


TOP2000 live muziek.......

in deze kerk op 29 december 19.30 uur,

Zo zag het er vorig jaar uit<<<<<