Protestantse Gemeente Westervoort

Het geopende graf

6e zondag na Pasen – Exaudi – wit:
Horen en Lezen 7

Dat zouden wij ook wel willen. Een gestorvene die nog even bij ons blijft. Dat vertelt de Bijbel ons eigenlijk wel, elke zondag. De opstanding van Jezus is niet alleen van Pasen, maar van het hele jaar. Elk mens waarom wij treuren, staat op in onze ziel. We gedenken wat de gestorvene voor ons heeft betekend, het wel en niet goede. Wie ouder is, leeft met een steeds langer wordende rij van wie ‘gedacht’ blijft. Al die mensen hebben net als Jezus het (on)zinnige van hun leven aan ons doorgegeven, als ‘lering’. Ook wat zij van de Bijbel wel èn niet hebben begrepen.
Wordt vervolgd. a.w.

Westervoort door de tijd 7

1557     De vermaarde cartograaf Christiaan sGrooten, geograaf van de Spaanse koning Philips II, brengt het gewest Gelderland in kaart.
Een detail uit de kaart van Christiaan sGrooten betreffende de omgeving van Weesterfort (Westervoort) In de omgeving van Westervoort zien we o.a. Duven (Duiven), Groyssem (Groessen), Sevenaer (Zevenaar), Halsaff (Babberich), Lathem, Baer, Velp, Dyem (Didam) en het Dymer Bosch (Didamse bos).

Meet & eat - 23 juni - 18.30 uur

Op 3 maart was de aftrap van de eerste meet&eat, dit was een groot succes! Graag zouden we het nog een keer willen organiseren, hiervoor zoeken we enthousiaste mensen; mensen die het leuk vinden om voor gasten te koken en mensen die het gezellig vinden om bij een ander aan te schuiven.

kijk hier voor meer informatie<<<

Concert in de kerk

Op vrijdagavond 16 juni zal Popkoor Repeat een avondvullend muzikaal programma verzorgen in de Kerk van Werenfried in Westervoort. Dit concert is de start van een jaarlijkse reeks van (muziek)evenementen, op initiatief van de Stichting Vrienden Kerk van Werenfried in Westervoort i.o.  

Zie bijgaande uitnodiging en meer informatie over het bestellen van uw toegangskaarten.

logo-website

Diavoorstelling