Protestantse Gemeente Westervoort


16 december 2018

de derde zondag van Advent

14 december 2018 in de kerk

17.00 uur Orgelspel door Herman Steenhuis.
17.30 uur Orgelspel door Bé Steenhuis.
18.00 uur Kerstmuziek van CD
19.00 uur WestfortBrass
19.30 uur Music for All –
Dierens theaterorkest o.l.v. Christan Grotenbreg
20.00 uur Improvisaties op kerstmuziek
Marius de Boer op piano, Christan Grotenbreg
20.30 uur Orgelspel door René van Langeveld.

 

Derde Advent: Verlangen naar licht

De wereld is soms zo aardedonker. Er is oorlog, er is een wrede bezetter in het land en er lijkt geen verandering mogelijk. Ooit werd het wel beloofd door de profeet: “een jonge vrouw zal zwanger worden en een kind baren. In dat kind wordt zichtbaar dat God met ons is. Boter en honing zal hij eten en als het kind groot is zal hij het kwade wegdoen en alle mensen zullen het goede kiezen”.
En dan is daar die jonge vrouw en er is een stem in haar oor: “Maria, verheug je. Wil jij moeder worden van Gods liefste kind?” A.H.

Onze lieve Vrouwe van Vreugde – bron onbekend

Zondag 3e Advent

Vandaag heet de zondag ‘Gaudete’, dat betekent: ‘Wees blij`. Omdat we blij zijn met de goede gezondheid van het komende kindje? In de lange geschiedenis van G’d en de mensen is dit nog steeds de tijd van een hoop gepieker. Hoe zit het met het recht, vrede, zelfs met de liefde? Op aarde gaat het nu eenmaal meestal niet, en zeker niet altijd, zoals G’d dat graag zou zien. Toch wil G’d dat het gaat gebeuren, als het niet nú is, dan straks, als iedereen mee doet. Op Gaudete verheugen wij ons op G´ds geduld, zijn zachtmoedigheid. Hij wacht op zo’n wereld waarin ieder mens tot zijn of haar recht komt! Zal G’d zich ook kunnen verheugen in die bijdrage daaraan van ons?  A.W.

De versierde kerk door de jaren heen


Hier kunt u kijken<<<

Live-band in Top2000

Op vrijdag 28 december vindt de 4e editie van de top2000-kerkdienst plaats in de Protestantse Kerk van Westervoort aan de Dorpstraat. Deze dienst haakt aan bij de traditionele top2000 van NPO radio 2. In de dienst speelt een live-band popsongs uit de top2000. lees hier voor meer informatie<<<