Welkom

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.
Openstelling vrijdagmiddag Werenfriedkerk in de zomer

Deze zomer wil de Protestantse Gemeente Westervoort de deuren van de Werenfriedkerk, Dorpstraat 61 openstellen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Vanaf 2 augustus tot en met 13 september is de kerk iedere vrijdagmiddag open van 14:30 – 16:30 uur. Iedereen die even naar binnen wil lopen, kan dat doen. Je kunt gewoon in de kerk zitten, om even tot stilte te komen, iets lezen of luisteren naar muziek. Je kunt ook een kaarsje aansteken. Tijdens de Zomerfair op 16 augustus worden er rondleidingen georganiseerd door de kerk. U bent van harte welkom!

Een toekomst door onderwijs voor Kabirago Oeganda

Onze decemberactie van 2023 heeft ervoor gezorgd dat we €800,- konden overmaken naar het project in Kabirago. We willen u op deze plaats meer informatie geven over het project.

Deze informatie en meer is te vinden op de site: WWW.VEREINKABIRAGO.AT

Zo is het allemaal begonnen…

Aangezien er geen school was in Kabirago en omgeving, besloten we daar verandering in te brengen. We willen een toekomst creëren door middel van onderwijs voor elk kind in de omgeving. Zelfs als de lokale gezinnen niet over de nodige middelen beschikken om hun kinderen naar school te laten gaan, is het onze missie om dit mogelijk te maken.

Naast educatie doen we er stap voor stap alles aan om vitale maatregelen toegankelijk te maken voor de dorpen. Deze omvatten onder meer dagelijkse maaltijden, betere medische zorg, een schooltoilet, toegang tot schoon drinkwater en de mogelijkheid tot zelfvoorziening door lokale landbouw en veeteelt.

Lees hier om verder te lezen <<<<<

 

De Vonk

Deze filmpjes gaan over die zaken die je bijzonder raken en inspireren. Een innerlijke resonantie, waar je zelf misschien de woorden niet voor kunt vinden, maar die je wel verwoord en/of verbeeld vindt in een lied, gedicht, filmpje, schilderij, enz.

 

De Vonk van R I A N N E