Welkom

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Laatste Nieuws

Klik hier voor onze laatste gemeentebrief

Expositie Manuel Boonzaaijer in de kerk

Dit jaar is er weer een zomeropenstelling en tentoonstelling in onze kerk is te bekijken. Op 13, 19, 20, 21, 26 en 27 augustus van is de kerk open 11-15 uur en op vrijdag 2 september van 11- 21 uur. U bent van harte welkom.

Titel expositie:

“Vergezichten” door de schilder Manuel Boonzaaijer uit Barneveld.

Manuel Boonzaaijer is in 2017 afgestudeerd aan de Wackers Academie te Amsterdam. Als kunstenaar werkt hij voornamelijk met olieverf, maar heeft ook veel ervaring met andere mediums, zoals acrylverf, aquarel, houtskool, potlood en pastel.


In zijn huis heeft hij een professioneel atelier ingericht. Hij werkt ook graag ‘en plein air’, dus op locatie in de buitenlucht. De continue veranderende buitenomstandigheden vragen erom snel te werken. De buitenwerkjes zijn dan ook een directe weerspiegeling van de omstandigheden van dat moment; het weer, de energie of juist vermoeidheid van de schilder, de vaart en het plezier, het stuifzand dat soms in de verf is blijven hangen…

Ook in het schilderen van portretten vindt Boonzaaijer grote voldoening. Naast het ‘vrije’ werk, schildert Boonzaaijer tevens in opdracht. 

Pelgrimswandeling 20 augustus

De eerste Pelgrimswandeling van het seizoen 2022-2023 staat gepland op zaterdag 20 augustus. 

Het thema van deze wandeling is Oogsttijd.

We verzamelen dan op de parkeerplaats bij het Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen. Parkeren aan de Apeldoornseweg ter hoogte van hectometerpaal 5,3 (de Apeldoornseweg loopt parallel aan de A50 richting Apeldoorn en ga dan richting vliegveld Terlet).

We vertrekken om 10.30 uur van de verzamelplaats en zijn daar naar verwachting rond de klok van 13.00 uur weer terug. Zorg je zelf voor een lunchpakket?

Opgave bij Henk Bonnink, via email:   habonnink@live.nl  of telefonisch: 026 3114522

Hartelijke groet, Henk


Na lange tijd weer een Paalman Eethuis!! Zaterdag 22 oktober