Protestantse Gemeente Westervoort

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Westervoort

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

 

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Kerkdiensten gaan door, maar tijdelijk zonder kerkbezoekers

N.a.v. het advies van de PKN heeft het moderamen besloten om vanaf zondag 20 december tot en met half januari geen bezoekers meer bij de kerkdienst te laten zijn. Gelukkig is de verbinding via internet nu wel mogelijk, zodat de diensten rechtstreeks uitgezonden zullen worden. In de kerk zijn alleen die mensen aanwezig die de dienst mogelijk maken.

Thuis de kerkdienst volgen

De kerkdiensten worden live uitgezonden.  Klik rechtsboven op deze pagina om thuis de dienst te volgen.  Het beeld kunt u vervolgens vergroten door op het vierkantje rechtsonder in het beeld van de uitzending te klikken.

Of klik op "Online kerkdiensten" voor meer informatie, of om oudere opnamen terug te zien.

De nieuwe paaskaars

Tijdens de paaswake is de nieuwe paaskaars binnengebracht.
Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram.

Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos.
Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven.
Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.
Daaronder een duif op het medaillon, als teken van de geest die de blijde
boodschap verspreidt dat de Heer is opgestaan.

Moge het licht van Pasen u/je verwarmen en hoop en vertrouwen geven