ZWO

Over ZWO

De ZWO-commissie houdt zich bezig met “ wereldzaken” op het terrein van Zending- Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. We zijn vooral gericht op hulp aan de zogenaamde Derde Wereld landen.


Nieuwsgierig naar wat wij allemaal doen?
<klik hier voor meer info>

Algemene gegevens:

IBAN Nummer : NL21RABO0369772407 t.n.v. Protestantse Gemeente Westervoort / ZWO
Email: diaconie@prot-gem-westervoort.nl

Protestantse Gemeenten in de Liemers gaan nog door met partnerproject ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes’ Ghana Afrika.

<Klik hier> om verder te lezen over dit project

<Klik hier> voor het voor-laatste nieuws over dit project: Straatmeisje Winifred kan eindelijk rondkomen

<Klik hier> Protestantse Gemeenten in de Liemers gaan nog door met partnerproject ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes’ Ghana Afrika. November 2022

Een afvaardiging van de diaconieën/ werkgroepen ZWO van de Protestantse Gemeenten in de Liemers hebben gekozen voor een gezamenlijk partnerproject. De ondersteuning van het project ‘Nieuwe kansen voor straatmeisjes’ staat gepland voor de duur van 2 of 3 jaar. We starten in 2020 en hebben met het streefbedrag € 14.500,- voor het project hoog ingezet. Zo worden we uitgedaagd om met de gezamenlijke inzet van zoveel mogelijk enthousiastelingen een win-win situatie te creëren. Doet u met ons mee? Om u op de hoogte te houden zullen wij u regelmatig informeren. Ook zijn we van plan om met acties over de brug te komen. 

 


Partner Project

Jaarlijks kiezen we een Ontwikkelingswerk Project dat kan rekenen op onze extra steun.

Dit Partner Project kan een vanuit Westervoort opgestart initiatief zijn maar ook een project van Kerk in Actie. Nieuwsgierig naar ons huidige project ?

Partnerproject 2020

De diaconieën/ werkgroepen ZWO van de Protestantse Gemeenten in de Liemers gekozen voor een gezamenlijk partnerproject.

<Klik hier voor het Partner Project 2020<<<

Paasgroetenactie 2022

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt Gods licht uit dat schijnt op de gebrokenheid van het leven. Dat ervaren gedetineerden als geen ander. De draad staat voor de helende kracht van God. Hij maakt alles weer nieuw.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie.

Na afloop van de kerkdienst op 6 maart kunt u één of meerdere kaarten meenemen.

U kunt uw kaart ook aanvragen door een email te sturen naar t.roelofsen@sportikc-hetstartblok.nl (graag uw adres vermelden zodat de kaart bij u bezorgd kan worden.) Graag aanvragen voor 5 maart 2022.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Meer informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank!

ZWO –Commissie Westervoort

Informatie over het versturen van de kaarten:

Ook dit jaar, kunnen de paasgroetenkaarten opgestuurd worden naar één centraal punt, het dienstencentrum van de Protestantse Kerk, neemt u het volgende adres over op de envelop:

Protestantse Kerk in Nederland
T.a.v. Paasgroetenactie
Postbus 8504
3503 RM  Utrecht

De kaarten worden hier gesorteerd en verdeeld over alle penitentiaire inrichtingen in zowel Nederland als het buitenland.

De verzending naar de penitentiaire inrichtingen komt voor rekening van de Protestantse Kerk. De paasgroetenkaarten kunnen tot uiterlijk 12 maart 2022 naar dit centrale adres worden gestuurd.

Amnesty International

Amnesty International: “Kom digitaal in actie!”.

– Jarenlang lagen er eenmaal per maand in de kerk voorbeeldbrieven van Amnesty International. Die kon u meenemen, ondertekenen en versturen naar de autoriteiten van landen waar mensenrechten geschonden worden.

– In dit digitale tijdperk is het logischer (en goedkoper) om digitaal te protesteren. Een brief per e-mail versturen of online een petitie ondertekenen is zo gedaan !

Dat dit zinvol blijft is de zien op “Onze Successen” op de site van Amnesty.

* jaarlijks verstuurden Amnesty in Nederland meer dan een miljoen e-mails, brieven en handtekeningen-onder-petities.

* jaarlijks worden meer dan 500 mensen vrijgelaten omdat er actie voor hen gevoerd werd.

* in 140 landen is mede dankzij Amnesty de doodstraf afgeschaft


Amnesty heeft een website die heel duidelijk aangeeft, hóé te protesteren.

1. Ga naar www.amnesty.nl

2. Onder “KOM IN ACTIE!” staan vele mogelijkheden om digitaal te
protesteren bij machthebbers in een land.

— MELD JE AAN ALS DEELNEMER EN KIES EEN ACTIEVORM DIE BIJ JE PAST —

1.Spoedacties per e-mail
Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is? Geef je dan op voor de supersnelle spoedacties. Je ontvang een actie-oproep per e-mail. Met één druk op de knop zet je je handtekening onder de petitie.
 
2. Schrijfacties Write for Rights
Brieven schrijven is Amnesty’s meest beproefde actiemethode. Iedere maand schrijven vrijwilligers van over de hele wereld brieven; voor gewetensgevangenen die al heel lang vastzitten en andere mensen die onze steun nodig hebben. De postzakken vol brieven maken indruk op autoriteiten van landen die mensenrechten schenden.
Je ontvangt iedere maand een e-mail met daarin drie tot vijf schrijfacties.
– Uit dit aanbod heeft Thea van Schaik vele jaren de brieven die in de kerk werden uitgedeeld geselecteerd -3. Online brieven versturen en petities ondertekenen
Iedere dag komen op het Amnesty kantoor urgente zaken binnen van mensen voor wie NU actie nodig is. Bijvoorbeeld omdat ze worden gemarteld of dreigen te ‘verdwijnen’.
 
4. Stuur een groetenkaartje
Met jouw persoonlijke bericht een mensenrechtenactivist of gewetensgevangene steunen? Stuur met een paar klikken online een groetenkaartje! Meld je nu aan en ontvang de nieuwste groetenacties in je mailbox.

DUS KOM IN ACTIE !