ZWO

Over ZWO

De ZWO-commissie houdt zich bezig met “ wereldzaken” op het terrein van Zending- Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. We zijn vooral gericht op hulp aan de zogenaamde Derde Wereld landen.


Nieuwsgierig naar wat wij allemaal doen?
<klik hier voor meer info>

Algemene gegevens:

IBAN Nummer : NL21RABO0369772407 t.n.v. Protestantse Gemeente Westervoort / ZWO
Email: diaconie@prot-gem-westervoort.nl

Protestantse Gemeenten in de Liemers kiezen samen voor Colombia om nieuwe partnerprojecten op te starten.

Samen in actie met Colombia

Als gemeente zetten we ons de komende jaren in voor het werk van Kerk in Actie in Colombia. Het verschil tussen arm en rijk is hier extreem groot is. Meer dan een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Armoede en sociale onrust waren de achterliggende oorzaken van een vijftig jaar durende burgeroorlog. 

In Colombia zijn hele generaties opgegroeid met geweld en een enorme tweedeling in de samenleving. Daarom steunt Kerk in Actie kerken en partnerorganisaties die zich inzetten voor vrede en verzoening, en die predikanten opleiden om van binnenuit veranderingen aan te jagen. In regio’s waar nog veel conflicten zijn, proberen we via kerkelijke contacten vrede en verzoening te bevorderen. Ook ondersteunt Kerk in Actie kinderen, jongeren en vrouwen uit achtergestelde bevolkingsgroepen, zoals inheemse groepen en vluchtelingen. We werken aan bescherming tegen seksueel geweld en bieden hen met vaktrainingen toekomstperspectief. Voor een filmpje over actieland Colombia kunt u deze >>> link gebruiken.  

Samen komen we in actie om dit werk mogelijk te maken. Zo zijn we samen kerk in actie.

Gebruik de volgende link voor het gehele bericht >>>> 

Partner Project

Jaarlijks kiezen we een Ontwikkelingswerk Project dat kan rekenen op onze extra steun.

De plaatselijke ZWO commissie gaat u regelmatig via deze website informeren over de Partnerprojecten.

Mocht deze projecten extra willen steunen? Dat kan via ons banknummer NL21 RABO 0369772407 van de Zending & Werelddiaconaat PG Westervoort onder vermelding van aktie Colombia.

Ook kunt u gebruik maken van onderstaande QR code

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij

Ton Roelofsen werkgroep ZWO.

Een toekomst door onderwijs voor Kabirago Oeganda

Onze decemberactie van 2023 heeft ervoor gezorgd dat we €800,- konden overmaken naar het project in Kabirago. We willen u op deze plaats meer informatie geven over het project.

Deze informatie en meer is te vinden op de site: WWW.VEREINKABIRAGO.AT

Zo is het allemaal begonnen…

Aangezien er geen school was in Kabirago en omgeving, besloten we daar verandering in te brengen. We willen een toekomst creëren door middel van onderwijs voor elk kind in de omgeving. Zelfs als de lokale gezinnen niet over de nodige middelen beschikken om hun kinderen naar school te laten gaan, is het onze missie om dit mogelijk te maken.

Naast educatie doen we er stap voor stap alles aan om vitale maatregelen toegankelijk te maken voor de dorpen. Deze omvatten onder meer dagelijkse maaltijden, betere medische zorg, een schooltoilet, toegang tot schoon drinkwater en de mogelijkheid tot zelfvoorziening door lokale landbouw en veeteelt.

Lees hier om verder te lezen <<<<<

Amnesty International

Amnesty International: “Kom digitaal in actie!”.

– Jarenlang lagen er eenmaal per maand in de kerk voorbeeldbrieven van Amnesty International. Die kon u meenemen, ondertekenen en versturen naar de autoriteiten van landen waar mensenrechten geschonden worden.

– In dit digitale tijdperk is het logischer (en goedkoper) om digitaal te protesteren. Een brief per e-mail versturen of online een petitie ondertekenen is zo gedaan !

Dat dit zinvol blijft is de zien op “Onze Successen” op de site van Amnesty.

* jaarlijks verstuurden Amnesty in Nederland meer dan een miljoen e-mails, brieven en handtekeningen-onder-petities.

* jaarlijks worden meer dan 500 mensen vrijgelaten omdat er actie voor hen gevoerd werd.

* in 140 landen is mede dankzij Amnesty de doodstraf afgeschaft


Amnesty heeft een website die heel duidelijk aangeeft, hóé te protesteren.

1. Ga naar www.amnesty.nl

2. Onder “KOM IN ACTIE!” staan vele mogelijkheden om digitaal te
protesteren bij machthebbers in een land.

— MELD JE AAN ALS DEELNEMER EN KIES EEN ACTIEVORM DIE BIJ JE PAST —

1.Spoedacties per e-mail
Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is? Geef je dan op voor de supersnelle spoedacties. Je ontvang een actie-oproep per e-mail. Met één druk op de knop zet je je handtekening onder de petitie.
 
2. Schrijfacties Write for Rights
Brieven schrijven is Amnesty’s meest beproefde actiemethode. Iedere maand schrijven vrijwilligers van over de hele wereld brieven; voor gewetensgevangenen die al heel lang vastzitten en andere mensen die onze steun nodig hebben. De postzakken vol brieven maken indruk op autoriteiten van landen die mensenrechten schenden.
Je ontvangt iedere maand een e-mail met daarin drie tot vijf schrijfacties.
– Uit dit aanbod heeft Thea van Schaik vele jaren de brieven die in de kerk werden uitgedeeld geselecteerd -3. Online brieven versturen en petities ondertekenen
Iedere dag komen op het Amnesty kantoor urgente zaken binnen van mensen voor wie NU actie nodig is. Bijvoorbeeld omdat ze worden gemarteld of dreigen te ‘verdwijnen’.
 
4. Stuur een groetenkaartje
Met jouw persoonlijke bericht een mensenrechtenactivist of gewetensgevangene steunen? Stuur met een paar klikken online een groetenkaartje! Meld je nu aan en ontvang de nieuwste groetenacties in je mailbox.

DUS KOM IN ACTIE !