Protestantse Gemeente Westervoort

Franco Ferrucci

3e zondag na Pinksteren – Horen en Lezen (11)

Zulk soort vragen zijn van alle tijden. Mensen binnen en buiten de kerk zinnen op antwoorden. Buiten bijbelse literatuur reikt soms prachtige ideeën aan. Franco Ferrucci schreef in 1986 een roman met de titel: “De Schepping-Autobiografie van god”. Zo’n titel kan ik dan echt niet in de boekhandel laten liggen! Alleen die kleine letter al waarmee ‘god’ geschreven wordt. Waar gaat Ferrucci het over hebben? Het eerste hoofdstuk begint om nooit te vergeten: ”Lange tijd vergeet ik dat ik God ben. Het geheugen is niet mijn sterkste kant, en ik moet het op alle mogelijke manieren een handje helpen”. Wordt vervolgd.

Westervoort door de tijd

1582 De strijd tussen Spaanse en Staatse troepen heeft de bevolking van Westervoort tot wanhoop gebracht. Westervoort is grotendeels verlaten en verwoest.
1583 Op 4 april vaardigt graaf Willem van den Bergh een akte uit ten behoeve van Rudolf van Wittenhorst, waarbij diens huis Hamerden in Westervoort als een havezate wordt erkend. Verovering van IJsseloord bij Westervoort door het Staatse leger. 

logo-website

Diavoorstelling