Protestantse Gemeente Westervoort

11e zondag na Pinksteren – Horen en Lezen 19 

Tja. Genesis is vermoedelijk de jóngste van de eerste Vijf. Terwijl Exodus, Leviticus, Nummeri en Deuteronomium ontstaan, denkt men na over hoe het allemaal begonnen kan zijn. Er waren grote verhalen bekend over zoiets als het ‘begin’ van hemel en aarde. Misschien is het dus zo wel gegaan: oude , bekende verhalen van elders worden omgewerkt, ingekort, aangevuld, tot wat wij nu Genesis noemen: het begin van déze God met déze mensen. Allemaal om uit te leggen dat de mensen niet, maar wel déze ENE G’d niet alleen ècht anders is dan àlle andere goden, maar ook ánders doet! Wordt vervolgd A.W.

Westervoort door de tijd

1761 Een combinatie van zeer hoog water en storm veroorzaakt in de zeer vroege ochtend van 27 februari drie doorbraken in de Herwense bandijk. Ongeveer gelijktijdig veroorzaken dijkdoorbraken tussen Loo en Westervoort twee waaien, waarvan een met een diepte van meer dan 50 voet. Het is de Domineeswaai nabij de Westervoortse pastorie, die op 27 februari 1761 geslagen wordt.
De stad Arnhem slaat bij Westervoort een schipbrug over de IJssel, waarna de weg Babberich – Westervoort relatief belangrijk wordt. Deze schipbrug, afkomstig uit Wesel, zal ruim 140 jaar dienst doen. In 1905 wordt de schipbrug vervangen door een vaste brug die in de Tweede Wereldoorlog zal worden verwoest.

Tentoonstelling over de Roemeens Orthodoxe Kerk

Op de tentoonstelling zijn veel materialen en attributen te zien die gebruikt worden en beschikbaar zijn gesteld door de Roemeens Orthodoxe Kerk.
Openingstijden De tentoonstelling is gratis te bezoeken en in de periode van 29 juli tot en met 24 augustus geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Op 25 augustus tot 21.00 uur.
Bijzondere activiteiten • Op zaterdag 12 augustus klinken er Roemeens Orthodoxe gezangen • Ds. Arjen Hiemstra heeft enkele mensen van de Roemeense parochie geïnterviewd. Die interviews kunt u lezen op de tentoonstelling.................. In het album ziet u de foto's<<<

logo-website

Diavoorstelling