Protestantse Gemeente Westervoort

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Westervoort

De Protestantse Gemeente Westervoort vormt een plek in de samenleving waar ruimte is voor geloof, saamhorigheid, liefde en spiritualiteit maar ook om stil te zijn in deze hectische wereld. We willen zorgen voor elkaar, maar ook voor de buitenwereld. We geven de Bijbelse verhalen graag door in de context van onze huidige moderne maatschappij en staan open voor maatschappelijke discussies. Ons doel is een levendige geloofsgemeenschap te vormen in samenwerking met andere protestantse gemeenten in de regio.

 

Als kerk willen we ook graag naar buiten treden, zichtbaar zijn voor de inwoners van Westervoort. Dit doen we door verschillende activiteiten te organiseren waar iedereen aan kan deelnemen, zoals bijvoorbeeld de Lichtjesavond, de Top-2000 dienst en de herdertjestocht tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Aanmelding kerkdienst

U bent bij iedere kerkdienst van harte welkom. In de week voor de kerkdienst kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar reserveringkerk@pgwestervoort.nl.

Let op:

  • De kerkdienst wordt uitgezonden via kerkdienstgemist.nl. Indien u niet in beeld wenst te komen meldt dit dan aan de commissie van ontvangst. U krijgt dan een plaats toegewezen die niet in beeld komt.
  • De aanmelding kan uiterlijk tot de avond voor de kerkdienst 20.00uur.
  • Als u zich aangemeld heeft en onverhoopt niet kunt komen, wilt u zich dan wel afmelden?

Er kunnen 30 mensen worden toegelaten naast de dienstdoende personen. U krijgt alleen een bericht als u niet kan komen.

Wilt u bovenaan bij het onderwerp van de email het volgende opgeven:

……Datum van de dienst, …naam, …aantal personen, of…. datum van de dienst, …functie in dienst

Zo hebben we een goed overzicht.

Als u zich niet digitaal aan kunt melden kunt u op vrijdagavond en zaterdagavond van 19.00 - 20.00 uur 06-12676291 bellen.

Voor meer informatie omtrent het aanmelden, kijk op onze webpagina met betrekking tot de coronamaatregelen.

Thuis de kerkdienst volgen

De kerkdiensten worden ook live uitgezonden.  Klik rechtsboven op deze pagina om thuis de dienst te volgen.  Het beeld kunt u vervolgens vergroten door op het vierkantje rechtsonder in het beeld van de uitzending te klikken.

Of klik op "Online kerkdiensten" voor meer informatie, of om oudere opnamen terug te zien.

Pelgrimswandeling  

Op zaterdag 18 september organiseert de werkgroep Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting van de Liemerse kerken weer een Pelgrimswandeling.

We vinden het fijn dat dat weer kan. Deze keer gaan we naar De Posbank. Daar is een prachtige route van ongeveer 7 km uitgezet. 

Het thema van deze wandeling is: Zoek de stilte en vind ruimte. Onderweg zullen we, onder leiding van ds. Jolande van Baardewijk enkele keren stilstaan bij dit thema.

We verzamelen om 10.30 uur bij Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a in Rheden. 

Wie mee wil wandelen komt daar op eigen gelegenheid naar toe. Als dat door omstandigheden niet lukt proberen we te regelen dat je met iemand mee kunt rijden.

Het is handig om voor onderweg zelf een lunchpakket en eventueel wat te drinken mee te nemen. Iedereen die van wandelen houdt is van harte welkom om mee te gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kunt je opgeven bij Henk Bonnink, tel: 026-3114522 of via de mail: habonnink@live.nl

Grote klus in de kerktuin

Het onkruid in het grind rondom de kerk groeit sneller en sneller, omdat het oude grind vol geraakt is met zand, zodat het onkruid gemakkelijk wortel schiet. Het plan is om het aan te vullen met nieuw grind. We laten een vrachtwagen grind aan de straat storten om het daarna van de straat naar de grindpaden te kruien. Ik roep u op om daar een paar uur aan mee te helpen. Als u beschikbaar bent op vrijdag 25 en/of zaterdag 26 juni, hetzij in de morgen hetzij in de middag (of allebei ), geef u dan op bij via dit e-mailadres: j.h.harkema@hccnet.nl (dagdeel en aantal uren). Ik schat in dat als we met 8 mensen aan de slag gaan, we in twee dagdelen alles op zijn plek hebben. Uw hulp zal erg gewaardeerd worden door de tuingroep.

Met hartelijke groet, Jan Henk Harkema