Westervoort door de tijd

1857 Aan de Klapstraat in Westervoort gaat een stoommeelfabriek van start, die ongeveer 50 jaar als zodanig blijft bestaan. In latere jaren wordt er de maalderij van Frits Bruens in gevestigd.
1865 Fort Westervoort wordt gebouwd als onderdeel van de IJssellinie, een verdedigingslinie rondom de rivier de IJssel. Vijfenzeventig jaar later, op 10 mei 1940, zal vanuit het fort de brug over de IJssel worden opgeblazen om de Duitse invasie te stuiten Ongeveer vijftien Duitse militairen bevinden zich op het moment van de explosie op de brug. Het zijn de eerste gevechtshandelingen van de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied.
1873 De Hervormde Werenfriedkerk in Westervoort krijgt een orgel. Voordien zong men a capella onder leiding van de voorzanger.

logo-website