De dwarsligger ligt lekker in één hand

Dwarsligger: de Bijbel 2

In het voorwoord van de kleine ‘dwarsligger’ staat ook dat veel mensen de Bijbel het belangrijkste boek vinden. Ze willen dat boek lezen. Verder staat er dat de Bijbel bestaat uit 66 boeken. Dus: als je met deze dwarsligger in de hand aan ‘de Bijbel’ begint, sta je in werkelijkheid voor een flinke kast waar 66 dikke en dunne boeken in staan. Van allemaal staat er dus een ‘beetje’ in de dwarsligger en dat nog wel in de taal van alle dag. Moet je de Bijbel eigenlijk kennen om te ‘geloven’? Tja. Om die vraag gaat het misschien niet. Wel om de vraag: ‘als je gelooft, wat of wie geloof je dan?’ De Bijbel presenteert je God. Die verklapt niet zomaar wie en hoe Hij is. Daarom zijn o.a. die boeken van de bijbel er.
Wordt vervolgd, A.W.

logo-website