Uit een reeks van drie: 2. De hemel en 3. Het Paradijs. Uitgegeven bij Querido. Deel 1 is alleen nog tweede hands te koop.

Dwarsligger: de Bijbel 4

God schept, maakt mensen, die stelen een appel, worden uit de tuin gejaagd, krijgen twee zonen, de een slaat de ander dood, ja ja, zó komt het moorden in de wereld! Maar: staat dat er echt? De Dwarsligger begint met twee zwartgedrukte regeltjes:
‘De schepping’ en ‘Het begin’. Degene die dit verhaal gaat vertellen of het boekje drukt. is zeker van z’n zaak. Daar gaat het over. Maar: in de oorspronkelijke tekst staan die opschriften er écht niet boven! Het eerste boek heet ‘Genesis’ en dat betekent wel zoiets als ‘begin’ of ‘in den beginne’. Toch mag je nog altijd hardop vragen: ‘Ja ja, maar wát begint er dan?’ Het wordt nog gekker: de éérste zin luidt: ‘In het begin maakte God de hemel en de aarde’. Waar komt ‘God’ ineens vandaan? Of mag je zoiets nou niet vragen? Wordt vervolgd, A.W.

logo-website