MATTEÜS PASSIE: EEN GEZONGEN VERBEELDING

Op 29 maart zal een koor van Stichting Babel (Bijbelverhalen Anders BELicht) een Matteüs Passie in onze kerk ten gehore brengen. Deze Matteüs Passie is een kortere en modernere versie van de Matteüs Passion. Vier muziekstukken zijn nog in de prachtige zetting van Bach. De andere liederen zijn gecomponeerd door Gerard van Amstel. Alle (hedendaagse) teksten zijn van Piet van Midden. Oud en nieuw met elkaar verweven!
De uitvoering van deze Passie duurt een klein uurtje; het koor wordt hier en daar aangevuld met een solist(e), die woorden van Jezus, Petrus, Judas of Maria laten horen. Woorden die ook nu nog indruk maken. De Passie vertelt over het lijdensverhaal, van dromen, Pesach, trouw en verraad, leven en dood, over liefde en uiteindelijk opnieuw dromen.

“Totdat Hij hen wakker maakt…” De muzikale leiding ligt in handen van Esther Pelgrom en op piano begeleidt Ingrid de Vries het koor en de solisten. De Goede Vrijdag dienst zoals we die kennen zal deze keer geen doorgang vinden maar in de vorm van deze uitvoering plaatsvinden.
Datum en tijd: vrijdag 29 maart, van 19.30 tot 20.30 uur
Plaats: Protestantse kerk Westervoort