Gouden zonsopgangen Asser ter Heide 2013 –
g-rar www.zoom.nl

Dwarsligger: de Bijbel 12

Wat gebeurt er? Blijft het donker? Wie het verhaal kent, weet het zeker. Het wordt licht. Maar sommige mensen blijven twijfelen. Ze kennen het verhaal ook maar lezen of horen het telkens als nieuw .Als het deze keer nu eens niet gebeurt? De Dwarsligger aarzelt niet: ‘En er kwam licht’. In de Naardense vertalingen doen de kleine gedachtestreepjes hun werk. De allermooiste:’- en er kómt licht’. Dat accentje op ‘kómt’ staat er heus! Het is écht waar: God heeft het licht gevraagd te komen, dan staat er dat kleine streepje: Hij en wij moeten onze adem inhouden. Komt het of komt het niet? En dan, heus waar: het kómt! Zoals een prachtige zonsopgang kan zijn. Ho, wacht even: de zon, de maan en de sterren komen in het verhaal straks pas! Wordt vervolgd A.W.

logo-website