MATTEÜS PASSIE: EEN GEZONGEN VERBEELDING

Op 29 maart zal een koor van Stichting Babel (Bijbelverhalen Anders BELicht) een Matteüs Passie in onze kerk ten gehore brengen. Deze Matteüs Passie is een kortere en modernere versie van de Matteüs Passion. Vier muziekstukken zijn nog in de prachtige zetting van Bach. De andere liederen zijn gecomponeerd door Gerard van Amstel. Alle (hedendaagse) teksten zijn van Piet van Midden. Oud en nieuw met elkaar verweven!
De uitvoering van deze Passie duurt een klein uurtje; het koor wordt hier en daar aangevuld met een solist(e), die woorden van Jezus, Petrus, Judas of Maria laten horen. Woorden die ook nu nog indruk maken. De Passie vertelt over het lijdensverhaal, van dromen, Pesach, trouw en verraad, leven en dood, over liefde en uiteindelijk opnieuw dromen.

“Totdat Hij hen wakker maakt…” De muzikale leiding ligt in handen van Esther Pelgrom en op piano begeleidt Ingrid de Vries het koor en de solisten. De Goede Vrijdag dienst zoals we die kennen zal deze keer geen doorgang vinden maar in de vorm van deze uitvoering plaatsvinden.
Datum en tijd: vrijdag 29 maart, van 19.30 tot 20.30 uur
Plaats: Protestantse kerk Westervoort

Paasgroetenactie 2024

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gedetineerden in Nederland en aan Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. De afbeelding op de kaart is gemaakt door een gedetineerde vrouw in Zwolle. Ze beeldt daarmee uit dat Jezus’ opstanding de weg opent vanuit het donker naar het licht.

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie.

Na afloop van de kerkdienst op 11 februari kunt u één of meerdere dubbele kaarten meenemen. U kunt uw kaart(en) ook aanvragen door een email te sturen naar t.roelofsen@sportikc-hetstartblok.nl (Graag aanvragen voor 15 februari 2024.)

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Meer informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank!

ZWO Commissie Westervoort

Kerstfeest voor en met oudere gemeenteleden: 13 december

Het doet ons plezier dat wij u uit kunnen nodigen voor het kerstfeest voor en met onze oudere gemeenteleden. Het wordt iets anders dan u gewend was omdat ver. Passage opgeheven is, maar wij doen ons best er iets moois van te maken.

Het is op:

13 december van 14.30 uur tot 17.00 uur

in zaal Wieleman

U komt toch ook? Opgeven vóór 4 december bij:

Henk de Graaf. E-mail : degraaf.henk@gmail.com

telefoon: 0612676291 en

Diny Passchier. E-mail: diny.passchier@chello.nl telefoon: 0624493199

Heeft u vervoer nodig? Geeft u dat dan meteen door bij het aanmelden.

Mocht u na opgave verhinderd zijn dan vragen wij u vriendelijk u af te melden.